1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Хосе Моуріньйо в лондонському “Челсі” змінить Гуус Хіддінг

435
Спорт Світ

У четвер під час різдвяного обіду команди, власник клубу російський олігарх Роман Абрамович разом з членами правління запросив до себе головного тренера Хосе Моуріньйо і повідомив про його відставку.

Хосе Моуріньйо в лондонському “Челсі” змінить Гуус Хіддінг

Зараз “Челсі” знаходиться на незвичному для себе 16 місці в турнірній таблиці Прем’єр ліги, лише на 1 очко випереджаючи аутсайдера – “Норвіч Сіті”.

Після останньої поразки від “Лейчестер Сіті” (2:1), Моуріньйо заявив:

“У попередньому сезоні я провів у колективу феноменальну роботу, підняв гравців на такий рівень, який вони не заслуговують і до якого явно не дотягують. Відчуваю, що вони мене зрадили.”

Після таких слів відношення між наставником та його підопічними загострились. Пробігла чорна кішка і між Романом Абрамовичем. І результат не забарився – 52-річного португальця звільнили.

Англійська преса вже називає наступника Моуріньйо. Найімовірніше ним стане 69-річний Гуус Хіддінг, найбільше знайомий нам за керування російською збірною. Останнє місце його роботи – збірна Голландії. Але через слабкі виступи команди у відбіркових поєдинках чемпіонату Європи-2016, влітку нинішнього року його звільнили від виконання обов’язків головного тренера.

Газети пишуть, що призначення Хіддінга в “Челсі” буде тимчасовим. Він уже виконував таку функцію в 2009 році. Тоді під його 3,5-місячним керівництвом лондонці у 22 матчах зазнали лише однієї поразки й виграли Кубок Англії. Водночас експерти зазначають, що влітку на тренерські лаву сяде Дієго Сімеоне, який зараз працює з мадридським “Атлетіко”. За інформацією журналістів, Абрамович готовий заплатити іспанцям за аргентинського фахівця 20 мільйонів євро. А Моуріньйо пророчать віжки правління у “Манчестер Юнайтед”.

Про це пише угорський TeleSport.

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber