1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Аналіз фіналу Ліги чемпіонів Закарпаття / ФОТО

133
Спорт Закарпаття

Про те, як «Нове Давидково» в Іршаву за трофеєм їздило читайте далі.

В Іршаві з нетерпінням очікували вирішальний поєдинок одного з чотирьох провідних турнірів Закарпаття. Інакше, як пояснити те, що глядачів на трибунах було в рази більше, ніж на останніх матчах «Бужори».

Сам двобій пройшов за незначної територіальної переваги «Нового Давидкова», яке домінувало в першому таймі й трохи віддало ініціативу в 2-й половині. До цього гравців «Сузір’я» зобов’язував рахунок, який відчутну кількість часу був не на їх користь. Утім, саме свалявці першими відкрили рахунок, коли стандарт із кутового прапорця ударом головою реалізував Іван Цанько – 1:0. Та Олександр Міклош досить швидко його зрівняв – 1:1. Ближче до завершення тайму Міклош реалізував атаку лівив флангом і вивів підопічних Євгена Качура вперед.

Другий тайм був вирішальним, тому на ньому зупинимось детальніше. Новодавидківці хоча й менше володіли м’ячем, ніж у 1-й половині, та завдали майже в 2 рази більше ударів – 5:3 та показали трохи кращу влучність – 40 % проти 33.3 % у підопічних Пецкара. Команда Вадима Мердєєва зробила в 5 разів більше навісних передач з гри, при кращому показнику гостроти від них у свалявців – 100 % проти 25 % у синьо-білих. Утім голів після цього елементу глядачі в 2-му таймі так і не побачили. Чого не скажеш про прострільні передачі, яких клуби зробили однакову кількість.

«Нове Давидково» в 2-й половині гри в чотири рази частіше потрапляло в офсайд. Та в одному з епізодів на 63-й хвилині захисники суперника все ж втратили з поля зору Івана Кучура, який вийшов віч-на-віч на воротаря й спрямував круглого під ліву стійку – 3:2.

«Нове Давидково» в 2-му таймі заробило на 3 кутові більше і було значно гостріше після цих стандартів – 75 % проти 0 % від конкурента. Обидва колективи за 45 з гаком хвилин заробили однакову кількість фолів – по 4, при кращому відсотку гостроти від штрафних у «Сузір’я» – 25 % проти 0 % від суперника. Найкраще свалявці використали такий стандарт з 27-ми метрів на 68-й хвилині. Він був зароблений «потом і кров’ю» під час атаки правим флангом. Едуард Понзель зі штрафного бездоганно виконав удар, що в народі іменують «сухий лист», влучивши в ближню дев’ятку – 3:3.   

Перші 3 пари післяматчевих пенальті відбулись без збоїв. Після цього Михайло Мангур відбив 2 пенальті, при одному сейву від його візаві, що й принесло перемогу в лотареї клубу з Мукачівського району – 4:3. «Нове Давидково» стало кращою районною командою Закарпаття 2015 року.  

Євген СВИЩО для Голос Карпат.

Читайте також: