1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

У Берегові Кубок федерації з футболу виборола “Зірка” / ФОТО

06.12.2015 22:47 0 Спорт Автор: Голос Карпат
 

На стадіоні села Кідьош відбувся фінальний поєдинок на Кубок Берегівської федерації з футболу.

Силами помірялись гатянський “Артос” та берегівська “Зірка”. Остання вже давно не володіла цим почесним трофеєм, тому її гравці були більш вмотивовані, ніж суперники, що й позначилось в цілому на протистоянні двох команд. Матч розпочався без розвідки обоюдними атаками. Правда, “зіркові” діяли дещо гостріше і вже в першій десятихвилинці один з їх випадів гатянці зупинили недозволеним прийомом – рефері зустрічі Золтан Кота, не вагаючись, призначив штрафний метрів з 20-и. Забігаючи наперед, скажемо: молодий арбітр провів цей відповідальний поєдинок на належному рівні, без серйозних помилок.

До круглого підійшов Гергель Кізман і прицільним ударом відправив кулю у правий від кіпера кут воріт – 1:0.

Гатянці кинулись відіграватись. Й незабаром отримали право на штрафний, як дві каплі води схожий на той, що реалізували берегівчани. Однак сценарій не повторився – удар прийшовся у стінку. Ще через деякий час нападники “Артоса” прицільно б’ють головою, але у ствір не влучають.

У другому таймі плеймейкер і водночас капітан команди “Зірка” Петро Дрозденко вміло розігрує стандарт зі штрафного, навішує шкіряного на кут 5-метрового карного майданчика, нападник б’є головою, влучає у стійку і м’яч котиться по лінії воріт. І тут встигає підставити ногу Золтан Пал й куля опиняється в сітці – 2:0.

Прикро, але капітану в цьому подинку добряче дісталось: його два рази грубо “кладуть” на газон і він зрештою вимушений був полищити поле – замість нього виходить ще один ветеран клубу – Людвіг Тар.

Гатянці, одержимі зрівняти рахунок, притискають “Зірку” до власних воріт. Берегівці ж “огризаються” контратаками, одна з яких завершилась досить курйозним голом: майже з середини поля послідував карколомний навіс у 16-метровий прямокутник, захисних спробував відбити шкіряного, але той зрикошетиві і спарашутив за лінією – 3:0. “Артос” з усіх сил намагається забити бодай гол престижу, та оборона берегівчан під керівництвом Людвіга Тара та Віталія Коваля, що теж вийшов на заміну, не здригнулася і “Зірка” утримала до фінального свистка переможний “сухий” рахунок.

Після матчу попросили прокоментувати поєдинок відомого в минулому гравця, нині успішного рефері Сергія Гецка. Ось що він сказав:

“Гра проходила доволі сумбурно, без серйозних тактичних напрацювань. Майже не велася боротьба в центрі поля – команди грали, як кажуть, “від воріт – до воріт”. Не дозволяло продемонструвати високу техніку й в’язке, слизьке поле. Допоміг досвід, адже “Артос” укомплектований в основному з молодих гравців, та й берегівці відповідальніше налаштувалися на перемогу, і в підсумку її здобули.”

У матчі за третє місце між собою зустрілися команди В.Бийгані та В.Берегів. Солідніше виглядали перші, які вже у стартовій половині мали кілька стовідсоткових нагод примусити до капітуляції кіпера суперника. Але Йосип Югас або ж випробовував на міць стійку, або не влучав у ствір. Свого добився лишень на початку другого тайму, коли, зрештою йому вдалося вивести свою команду вперед – 1:0. Рахунок до кінця гри так і не змінився, хоча футболісти В.Берегів і старалися це зробити.

Отож, цьогорічним володарем Кубка федерації стала брегівська “Зірка”. “Срібло” дісталось гатянському “Артосу”, треті – великобийганьці. Почесний трофей і медалі переможцям вручив новообраний голова районної ради Йосип Шін. Здійснив це разом з головою федерації Олександром Чегільом.

Читайте на ГК:“Мама хоче закрити його від усього світу”: на Закарпатті на світ з'явилося “дитинча” з обличчям у формі серця (ВІДЕО)
Читайте на ГК:Важка втрата для кожного: 46-річний закарпатець приєднався до лав “Небесного війська” (ФОТО)
Читайте на ГК:“Щоб ми мали можливість жити”: ще один закарпатець відправиться в останню земну путь (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська