1. Головна
  2. >
  3. Спорт

19-річний закарпатець став призером на Чемпіонаті України з армліфтингу

505
Спорт Новини Рахова

У Києві пройшов фінальний етап Кубку України з армліфтингу.

9-річний закарпатець став призером на Чемпіонаті України з армліфтингу

З-поміж 106 спортсменів, які приїхали з 14 областей, Закарпаття представив всього один спортсмен – студент Мукачівського державного університету, призер Чемпіонату України з армреслінгу Антон Плакса (м. Рахів). Саме він за підсумками змагань посів третє місце, здобувши одночасно звання кандидата в майстри спорту.

- Змагання дались не дуже важко, все завдяки регулярним тренуванням, - розповів про свої враження 19-річний спортсмен. – Важче було з організацією поїздки. Тут на допомогу прийшов незмінний тренер, чемпіон Закарпатської області з армспорту, віце-президент Закарпатської обласної федерації з армспорту Даніель Козлович.

Захід, який пройшов у середині жовтня, організували Всеукраїнська федерація армліфтингу, Головне управління МВС України в місті Києві, Національна академія внутрішніх справ України та Антикорупційний комітет Майдану.

- Армліфтинг - це силовий вид спорту, який ще не визнаний у нашій державі, але Федерація працює в цьому напрямку, - зазначив Президент Всеукраїнської федерації армліфтингу В’ячеслав Малюшицький. - Зараз існує вже 14 обласних представництв, є напрацювання щодо організації змагань у всіх регіонах. Я особисто не вперше проводжу подібні спортивні зібрання, і дуже радий пропагувати свято спорту та здорового способу життя.

На Кубку України з армліфтингу були присутні два почесні гості: олімпійський чемпіон Ігор в Лондоні, призер чемпіонату світу та багаторазовий призер чемпіонатів Європи з важкої атлетики Олексій Торохтій та чотириразовий чемпіон Радянського союзу з футболу, бронзовий призер Олімпійських ігор з футболу 1976 року, Заслужений майстер спорту СРСР Стефан Решко.

Слід зазначити, що армліфтинг - змагання на силу хвату. Спортсменам вагу необхідно підняти за велику по діаметру, незручну круглу ручку. Оскільки результат спортсмена залежить саме від сили захвату кисті, яку важко визначити за зовнішнім виглядом людини, то результати змагання часто є непередбачуваними.

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber