1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Підсумки 17-го туру першої ліги Закарпаття: Головні несподіванки стались у Ясінях та Білій Церкві

255
Спорт Закарпаття

Передостанній тур юнацького чемпіонату Східної зони першої ліги був не надто конкурентним. Його підсумки читайте далі.

Головна сенсація сталась у головній битві титанів всієї юнацької першої ліги в Ясінях, яка також вважалася найконкурентнішим поєдинком Східної підгрупи серед молоді.

Найреальнішим підсумком цього протистояння мала б стати нічия. Трохи меншою була ймовірність мінімальної перемоги господарів. Та копанці провели один із трьох кращих матчів 2015 року, співмірний із їх феєричними виїзними звитягами 10 і 14 туру над «Кісвою» та рахівськими «Карпатами».

Головними ковалями сенсації стали два гравці – Артур Рацин, який вписався дублем у історію крайового футболу та Юрій Березовський, що засмутив господарів ще раз. Це дозволило «Великій Копані» відтіснити «Говерлу» з 2-го на 1-е місце, за здобутими балами, у таблиці виїзних поєдинків та забезпечити собі, як мінімум, срібні нагороди у загальній таблиці першості.

Трохи менша несподіванка сталась у ще одному габаритному поєдинку в Білій Церкві, де гості мали вигравати мінімально. Трохи меншою була ймовірність мирової. Та «Карпати» провели один із двох кращих матчів сезону, який поступається тільки їх шаленій виїзній перемозі 5 туру над копанськими однолітками. Головними ковалями перемоги клубу з Рахова також стали два виконавці – дублем відзначився Олександр Маркульчак. Ще один гол на рахунку Юрія Пташника. Як це не дивно, та саме виїзна звитяга в Білій Церкві дозволила рахівцям забезпечити собі бронзову сходинку в таблиці домашніх матчів.

Розчарував своїх фанів «Віск». «Вільхівці» мали вигравати в 1-2 голи, та гості запізнились на гру і отримали технічну поразку – 0:3. Це дозволило команді з Тячівщини піднятись із 7-го на 6-е місце, за здобутими очками, у таблиці домашніх матчів, де вони випередили «Старт». Також «Вільхівці» піднялись із 9-го на 7-е місце у загальній таблиці, де, крім золотаревців, випередили ще й сам «Віск».

Більш передбачувано завершились ще один непересічний двобій у Косівській Поляні, де господарі мали вигравати в 3-4 м’ячі, та поєдинок у Дубовому, де місцеві мали перемагати в 2-3 голи. Цим результатом «Кісва» забезпечила за собою 4-е місце у таблиці домашніх матчів та має переважні шанси на таку ж позицію в загальній таблиці. Дубівці піднялись із 8-го на 7-е місце, за здобутими балами, у таблиці домашніх матчів, де випередили «Старт». Також «Карпати» піднялись із 7-го на 6-е місце у загальній таблиці, де також потіснили золотаревців.

Результати 17-го туру: «Говерла» Ясіня – «Велика Копаня» – 2:3, «Вікторія ЛНС» Біла Церква – «Карпати» Рахів – 1:3, «Кісва» Косівська Поляна – «Старт» Золотарево – 4:0, «Вільхівці» – «Віск» Вишково – 3:0, «Карпати» Дубове – «Терново» – 4:1.

Турнірне становище станом на 15 жовтня: «Говерла» – 44 очки (різниця голів – 45:6), «Велика Копаня» – 42 (49:12), «Карпати» Рахів – 36 (39:19), «Кісва» – 27 (31:25), «Вікторія ЛНС» – 25 (40:22), «Карпати» Дубове – 18 (22:39), «Вільхівці» – 16 (24:40), «Старт» – 15 (29:49), «Віск» – 13 (26:39), «Терново» – 7 (16:68).

Євген Свищо для Голосу Карпат

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber