1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Анонс матчів чемпіонату Закарпаття. Головна увага уболівальників та експертів прикута до стадіону в Дідові

214
Спорт Закарпаття

18 тур у вищій лізі обіцяє бути доволі конкурентним і включає в себе три дербі. Про розклади перед важливими стартами читайте далі.

Анонс матчів чемпіонату Закарпаття. Головна увага уболівальників та експертів прикута до стадіону в Дідові

Центральна битва титанів «за 6 очок» відбудеться в Дідові. Тут зустрінуться два колективи вмілих тактиків Степана Гіді та Івана Білака, які мають майже рівноцінні склади та приблизно рівні атакувальні ланки. На зимового чемпіона Закарпаття «Дийду», перевагою якої буде трохи кращий воротар, захисна ланка і «12-й гравець», очікує один із трьох найважчих домашніх протистоянь 2 кола. Перемога команди з Дідова є стратегічним завданням у плані завоювання медалей вищого гатунку. Вона навряд чи поверне її на вершину загальної таблиці чемпіонату, однак дозволить упевненіше триматись на срібній позиції в цій табелі та майже забронює за колективом звання кращої домашнього клубу чемпіонату та 2015 року загалом. За іншого результату «Дийда» дозволить 1-2 командам випередити себе у загальній таблиці. Для «Севлюша», перевагою якого є трохи краща півзахисна ланка, це найважчий матч 2 кола. Перемога дозволить йому піднятись із 4 на 2-3 сходинку у двох таблицях чемпіонату – загальній і окремій виїзних матчів. Звитяга також дасть можливість зійти з 4 на 3 місце у загальній таблиці 2015 року. У інших випадках є ймовірність втратити одну позицію в кількох таблицях. Шанси команд на успіх розцінюємо як 56 на 44 % на користь господарів.

Ще один непересічний двобій пройде в Ужгороді в місцевому дербі, яке втім вважається найменш конкурентним. У разі перемоги ужгородці зможуть не тільки закріпитись на вершинах загальних таблиць чемпіонату та всього сезону, а й у таблиці домашніх матчів чемпіонату піднятись із 4 на 3 позицію за втраченими балами. У перемогу середнянців мало хто вірить, тому прогрес, як і регрес, у глобальних та локальних таблицях від них малоймовірний. Можливості команд на успіх трактуємо як 62 на 38 % на користь господарів.

Не менш цікавий двобій пройде в Мукачеві. Ця пара виглядає трохи рівнішою ніж у Дідові та набагато конкурентнішою від ужгородської. У разі перемоги в мукачівців є можливість зробити по одному кроку в двох таблицях: піднятись із 5 на 4 місце в загальній чемпіонату та зійти з 6 на 5 сходинку за втраченими балами у загальній усього 2015 року. За іншого результату вони можуть понизитись тільки у таблиці домашніх матчів усього 2015 року, де можуть впасти із 5 на 6 місце. «Оболонь», у разі перемоги, має шанси піднятись із 3 на 2 позицію в загальній таблиці чемпіонату та підстрибнути на кілька сходинок у таблицях домашніх матчів чемпіонату та року загалом. Шанси команд на успіх розцінюємо як 52 на 48 % на користь господарів.

Найконкурентніший двобій пройде в Берегові в місцевому дербі У разі перемоги берегівці відтирають великобийганців із 6 на 7 місце у загальній таблиці чемпіонату. Також це їм дозволить піднятись на 1-2 місця ще в 2 таблицях: у загальній року та домашніх матчів чемпіонату. За іншого результату «Берегово» може опуститись тільки в таблиці домашніх матчів чемпіонату з 7 на 8-9 сходинку. Перемога «Великої Бийгані» дозволить їй піднятись із 3 на 2 місце у таблиці виїзних матчів чемпіонату та дасть перспективу піднятись із 4 на 3 місце у табелі виїзних матчів усього сезону. За іншого результату підопічні Тараса Вайданича можуть втратити 1-2 позиції в трьох таблицях. Можливості клубів на успіх співвідносимо як 51 на 49 % на користь гостей.

Трохи явнішим є фаворит у парі в Тячеві. Перемога навряд чи дозволить тячівцям покращити своє положення у загальних таблицях, однак у таблицях домашніх результатів чемпіонату та 2015 року загалом вона може нарешті отримати можливість випередити «Бужору» і позбутися звання найгіршої домашньої команди. Інший підсумок навряд чи призведе до змін у становищі підопічних Павла Іванчова. А от звитяга «Поляни», як і її нічия або мінімальна поразка, не призведе до змін положення команди у всіх наявних таблицях. За програшу в 2 голи, полянці опустяться з 9 на 10 місце у таблиці виїзних матчів чемпіонату, пропустивши вперед саме «Тячів». Шанси команд на успіх розцінюємо як 54 на 46 % на користь гостей.

Третє дербі відбудеться в Довгому. Перемога або нічия дозволить «Боржаві» триматись подалі від аутсайдерського дуету в усіх наявних таблицях. Якщо ж переможуть іршавці, то вони можуть зробити один крок нагору із дна загальних таблиць та підстрибнути з 12 на 10 сходинку в таблиці виїзних матчів усього сезону. Можливості клубів на успіх трактуємо як 55 на 45 % на користь господарів.

Матчі 18 туру, що відбудуться в неділю 4 жовтня, розміщені за сумою досягнень колективів за цей сезон: «Дийда» Дідово – «Севлюш» Виноградово, «Ужгород» – «Середнє», «ДЮФК Мукачево» – «Оболонь» Хуст, «Берегово» – «Велика Бийгань», «Тячів» – «Поляна», «Боржава» Довге – «Бужора» Іршава, (початок матчів – 15.00 за київським часом).

Євген Свищо для Голоса Карпат

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber