1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Спорт

В Ужгороді українські гімнасти активно готуються до чемпіонату світу

04.08.2015 14:36 Спорт 208

В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання на тему: «Підготовка до Кубку та Чемпіонату світу з художньої гімнастики в Ужгороді».

В Ужгороді українські гімнасти активно готуються до чемпіонату світу

Йшлося також про Чемпіонат України з художньої гімнастики, який проходив 30 липня - 2 серпня в Ужгороді.

Такий захід Закарпаття приймало не вперше. До Ужгорода з’їхались гімнастки з усієї України: як імениті, так і перспективні спортсменки, у майбутньому яких численні перемоги. За результатами Чемпіонату найкращою грацією країни стала Анна Різатдінова. Командну першість виграв «Київ-1», на другому місці команда «Київ - 2», на третьому - лідери дніпропетровської школи.

Як розповіла Ірина Дєрюгіна, віце-президент Федерації художньої гімнастики України, наразі в Ужгороді тренується збірна України, яка поїде на Кубок світу, що відбудеться у серпні в Будапешті. Вже у вересня українських гімнасток чекають змагання на Чемпіонату світу у Німеччині. Щоправда умови для тренувань такого рівня спортсменок треба суттєво покращити.

«Я дуже люблю ваше місто, з великим задоволенням приїжджаю сюди, дівчата дуже люблять виступати, - каже Ірина Дєрюгіна, - але треба покращувати умови, зокрема параметри залу повинні бути іншими, у залах немає кондиціонерів. Для спортсменок важкувато тренуватися в таких умовах».

За словами іменитої спортсменки, Закарпаття відкрите до заходів такого рівня, але треба покращувати інфраструктуру, тоді і більше буде самих подій, і глядачів і статус області та міста зросте. Адже всі бази тренувань, які були в Криму, втрачені, тому є можливість у Закарпаття розвиватися у цьому напрямку.

«Всі дівчата, які будуть брати участь у Чемпіонаті світу, у цьому році потішили, показали хороші результати. Зараз завдання - отримати ліцензію на Чемпіонат світу», - зазначила Ірина Дєрюгіна.

Також відома спортсменка прокоментувала і шанси в українок на Кубку та Чемпіонаті світу: «У на сьогодні гімнастки дуже готові. Йде боротьба передусім з Росією. Ми стоїмо на різних рівнях і ми змагаємося, і мені це дуже приємно. Ще Білорусія буде трошки боротися. Якби нам так само помагали, давали такі ж стипендії, такі ж зали, масажистів, лікарів як у цих країнах. У нас таких умов близько нема. Але ми б’ємося, добиваємося, боремося».

Як наголосила Ірина Дєрюгіна, Федерація із задоволенням проводила в Ужгороді й міжнародні турніри, але потрібне сучасний зал. Наразі дівчата тренуються у шкільних залах, використовують зал спорткомплексу «Юність».

 

Найсвіжіші новини: