1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Мукачівець переміг на чемпіонаті з орієнтування на байдарках / ФОТО

302
Спорт Новини Мукачева

30-річний мукачівець Дмитро Терпай в команді з Дніпропетровським спортсменом Владиславом Ласкаржевським стали переможцями 17 відкритого чемпіонату з спортивного орієнтування на байдарках «Архіпелаг-О»

Чемпіонат з вийняткового виду спорту Canoe orienteering, батьківщиною якого є Сполучені Штати проходив з 5 до 7 червня поблизу Дніпропетровська. В ньому поєднуються навички олімпійської греблі на байдарках і каное та екстремального орієнтування.

Цього року у чотирьох класах човнів змагалися 124 екіпажі. Нагороди розігрувалися на дистанції у заданому напрямку і з орієнтування за вибором, та у нічному спринті. Дмитро Терпай та Владислав Ласкаржевський стали чемпіонами в абсолютному заліку серед 48 екіпажів у класі «Кайман».

Учасникам "Архіпелаг - О" необхідно було знайти контрольні пункти у Самарських плавнях – унікальному явищі природи утвореному трьома річками: Дніпром, Самарою та Кільченню. Підняті підпором Дніпрогесу, вони утворюють великий розлив і знамениті плавні, які розташовані в межах Новомоськовського лісу: мереживо річкових проток на порослих лісом островах, глухі озера, що заховані в чагарниках та лабіринтах очерету, що змінюють свої обриси кожного року.

Варто зазначити, що у минулі роки серед призерів цих незвичних змагань був інший мукачівець – майстер спорту зі спортивного орієнтування В’ячеслав Мухідінов. У 2005 (разом з Дмитром Косіциним з Дніпропетровську) та 2006 (разом з харків’янином Євгеном Долею) роках він займав друге місце в першості серед чоловіків, а у 2003-му (разом з Марією Жиган з Дніпропетровську) був третім у змішаному класі.

Фотографії від Олексія Колкунова та Марії Удовицької.

 

Читайте також: