1. Головна
  2. >
  3. Спорт

«Ми не скаржимось, ми просто дуємо на холодне»: представники лижних видів спорту про проблеми федерації

258
Спорт Закарпаття

У четвер, 4 червня, в Ужгороді відбулось засідання, головною темою якого стала «Підготовка олімпійців із лижних видів спорту на Закарпаття: сигнал «SOS».  

Провідні фахівці в даній галузі розповідали про нагальні проблеми Федерації лижних видів спорту Закарпаття та спортсменів.

За словами Василя Гісема, наразі влада ставить завдання робити спорт масовим. При цьому акцент ставити не на особисті досягнення спортсменів, а на те, щоб їх ставало дедалі більше.

«Із 14 оліпмійців у нас залишився один Пеняк. Скоро ми читатимемо про них у мемуарах Тарасюка», - сказав голова Федерації лижних видів спорту Закарпаття.

Обговорювалось і питання обмундирування. Експерти розповіли, що із необхідних 10-12 пар лиж на сезон спортсмени отримують в кращому випадку одну.

«Не всі хлопці можуть собі дозволити купити лижі та одяг самостійно. Іван Ковбаснюк – молодий хлопчина, який живе Карпатах в дуже бідній сім’ї. І він не може купити собі ці лижі самостійно, адже вони коштують 1200 євро. А хлопчина дуже перспективний, просто самородок», - зазначив Василь Гісем.

Також піднімалось питання розподілення коштів між спортивними федераціями області.

«Чому на футбол гроші виділяють, хоча в ужгородській команді грає лише один закарпатець? А у нас є учасники олімпійських ігор, призери світових та європейських чемпіонатів та першостей, а на лижні види спорту виділяють менше, ніж на морське багатоборство», - в один голос питали експерти.

 

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber