1. Головна
  2. >
  3. Спорт

УЄФА може провести альтернативний ЧС-2018

199
Спорт Світ

УЄФА планує провести 5 червня засідання, під час якого може бути розглянуте питання про вихід з ФІФА та проведення альтернативного чемпіонату світу в 2018 році з тим, щоб змусити главу Міжнародної Федерації футболу Зеппа Блаттера покинути свій пост.

Про це повідомляє "Новое время".

В Союзі європейських футбольних асоціацій збираються бойкотувати мундіаль-2018 в Україні.

Передбачається, що національні збірні Старого Світу і Південної Америки, які вважаються найсильнішими у світі, відмовляться від виступу на офіційному світовому форумі й тим самим підірвуть її статус в очах уболівальників і спонсорів.

За словами функціонера виконкому УЄФА Аллана Хансена, бойкот ЧС-2018 і організація турніру-конкурента - це єдиний спосіб реформувати ФІФА, що загрузла в скандалах .

Фінальне рішення щодо бойкоту, який названий функціонером "найбільш радикальним варіантом", має бути прийняте на конференції УЄФА 17 вересня на Мальті.

Раніше федеральна влада США запідозрила в корупції помічника президента ФІФА Жерома Вальке, якому приписують переказ 10 млн доларів на рахунок одного з фігурантів справи про хабарі у ФІФА. 29 травня Зепп Блаттер був переобраний президентом ФІФА на п'ятий термін.

Нагадаємо, влада Швейцарії в середу, 26 травня, почала операцію із затримання великих функціонерів Міжнародної федерації футболу ФІФА, присутніх на засідання виконавського комітету організації в Цюріху. Мін'юст США оцінив масштаб корупції у ФІФА в $ 10 млрд.

В той же час, прес-секретар ФІФА Вальтер де Грегоріо відмовився коментувати арешт групи високопоставлених чиновників федерації. Також повідомлялося, що Росія і Катар можуть втратити Чемпіонати світу через корупцію у ФІФА.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що арешти чиновників ФІФА у Швейцарії, виконані за запитом США, можна розцінити як спробу Вашингтона поширити свою юрисдикцію на інші держави.

Державний департамент США потім прокоментував заяву глави РФ про скандал у ФІФА, спростувавши звинувачення Путіна.

Президент Міжнародної федерації футболу пояснив скандал, що розгорівся навколо корупції в його організації, тим, що Росія і Катар отримали право провести ЧС-2018 і ЧС-2022 відповідно.

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber