1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Спорт

«Говерла» поступилась «Шахтарю», але продемонструвала характер

10.05.2015 00:21 Спорт 182

Ужгородська «Говерла» поступилася донецькому «Шахтарю» у матчі 23 туру Прем’єр ліги України з футболу з рахунком 3:7.

За всю історію зустрічей цих двох команд «Говерла» ніколи не забивала три м’ячі «Шахтарю». Та і «Шахтар» в нинішньому чемпіонаті стільки не пропускав.

Свій перший гол гості забили вже на першій хвилині матчу. Відзначився Олександр Гладкий, котрий головою замкнув подачу з лівого флангу. За словами В’ячеслава Грозного, відверто не вдалась гра у Віталійса Ягодінскіса. Вже на тринадцятій хвилині він помилився при прийомі м’яча і той потрапив до ніг Марлоса. Марлос пробив, але влучив у стійку. На допомогу йому прийшов Дуглас Коста, який і переправив м’яч у сітку. Але невдачі ужгородців на цьому не завершились. Той же ж Ягодінскіс вдруге дозволив Гладкому пробити головою після розіграшу кутового. Олександр влучно замкнув подачу Дугласа Кости.

Після третього пропущеного м’яча Грозний відразу замінив Вітайліса на Віталія Каверіна, котрий був покликаний нав’язати хоч якусь боротьбу «Шахтарю». І це дало певні результати. Вже зовсім незабаром «Говерла» забила свій перший м’яч. Мякушко чудовою передачею вивів Хльобаса один на один з голкіпером і  Дмитро не підвів. На перерву команди пішли за рахунку 1:3.

Другий тайм ужгородці розпочали дуже активно. Вже на першій хвилині Мякушко розібрався на лівому фланзі і добре пробив в дев’ятку.  П'ятов відбив м’яч перед собою і Хльобас забив вдруге. Справжню сенсацію організував М’якушко, коли забив третій м’яч у ворота «Шахтаря». Сергій обіграв Ракіцького та Кривцова і вдало пробив повз Пятова.

Проте ейфорія тривала не довго. Після подачі кутового на 64 хвилині м’яч перелетів скупчення футболістів в штрафному майданчику і опинився у Ракіцького. Ярослав пробив по діагоналі, а Ковалю ж залишалося лише спостерігати як м’яч опинився у сітці воріт.

 На 76-й хвилині "Шахтар" організував чудову контратаку: Коваленко відпасував на Адріано, той зрізав кут і легко пробив повз Коваля. Відразу ж після цього забив Степаненко. Довести рахунок до розгромного випала честь Алексу Тейшейрі,  котрий вдало виконав пенальті у ворота «Говерли» за фол проти Гладкого. В підсумку – 3:7 на користь гірників.

Проте і В’ячеслав Грозний, і Олександр Шуфрич залишились задоволеними результатом та перебігом матчу. Однак наставник ужгородців нарікав на відсутність концентрації та дисципліни протягом матчу. «Коли «Говерла» відігралась, то хлопці просто розслабились і почали допускати дитячі помилки. Так, і в першому таймі все було далеко не ідеально, але хлопці хоч боролись. Але потім втрата концентрації зіграла свою роль і ми пропустили ще чотири рази. В цілому, я задоволений, що в такий великий день – День перемоги хлопці зуміли подарувати глядачам справжнє футбольне свято, адже багато голів – це завжди свято для вболівальників».