1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Іршавські спортсмени взяли участь у Всеукраїнському дитячому шашковому фестивалі / ФОТО

205
Спорт Новини Іршави

Наші спортсмени повернулися з першого Всеукраїнського дитячого шашкового фестивалю «Вінницькі фонтани».

За словами тренера вихованців шахово-шашкового клубу «Вікторія» Іршавського РБДТ Анатолія Вайди, організатори постарались на славу: просторий зал для проведення змагання, спокійна атмосфера, цікава культурна програма, різноманітні нагороди. Участь у змаганнях взяли 80 учасників. Вік учасників коливався від 5 до 16 років, а тому підсумки підведені по 6 групах.

Шахово-шашковий клуб «Вікторія» Іршавського районного Будинку дитячої творчості теж виставив учасників. Найдосвідченіші з них Наталія Воробканич і Богдан Роман. Богдан початок турніру провів вдало, але на фініші трохи здав темп. П’яте місце у віковій групі хлопчиків до 16 років – це його найвище досягнення на даний час у всеукраїнських змаганнях. В активі Богдана Романа ще й нічия в сеансі з міжнародним майстром спорту Денисом Шкатулою.

"Наталка Воробканич весь турнір пройшла рівно, тримаючи лідерство в групі дівчат до 16 років. Перед заключним туром була в трійці лідерів. Наталка в грі з кандидатом в майстри спорту випускає виграш в один хід і зраділий суперник зробив нічию. Наздоганяючі, які відставали на одно очко, виграли свої поєдинки і по загальній кількості очок наздогнали лідерів. Прийшлося враховувати додаткові показники, а це в такому змаганні з великою різницею в майстерності, свого роду лотерея. Наталка Воробканич – п’ята. Ось яка величезна вага одного очка", – розказав тренер.

Читайте також: