1. Головна
  2. >
  3. Спорт

В обласному центрі розпочинається сезон регбі

221
Спорт Новини Ужгорода

Національна гра Австралії та Нової Зеландії вже другий рік, як прижилася на Закарпатті

Нинішній сезон для цього виду спорту буде особливим. По-перше, і жіноча, і чоловіча команди набралися досвіду, тому завдання в них зовсім інші. По-друге, в Ужгороді цього року планують два великі турніри. Причому можливий навіть приїзд команд із-за кордону.

Як розповів Кarpatnews віце-президент Федерації регбі України, головний ідеолог регбі в області Віктор Мельничук, сезон розпочнеться вже цієї суботи.

Чоловіча команда РК «Ужгород» на полі школи №7, що в мікрорайоні «Радванка», випробує свої сили зі львівським «Соколом». Між іншим, третьою командою минулого чемпіонату. Закарпатці цьогоріч мають амбітні плани. Як зізнався гравець клубу Микола Романовський, за час перерви колектив змінився. Зокрема, що важливо, став фізично сильнішим. Плюс отримали нове поповнення – за «Ужгород» гратимуть регбісти з Кривого Рогу.

«За минулий рік ми стали дорослішими, зрозуміли, як грати. Побачили, що не такі вже далекі ті перші три місця», - розповів Віктор Мельничук.

Наразі в команди посилені тренування та підготовка до першого туру. Також у планах привести до ладу поле, встановити трибуни та роздягальні.

З 1 по 3 травня в облцентрі проходитиме перший тур юнацького чемпіонату України серед гравців до 18 років. А в кінці літа пранується провести міжнародний фестиваль регбі. На цей захід мають приїхати команди з-за кордону. Які саме – наразі уточняють. 

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber