1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Іршавчани отримали перемогу на Чемпіонаті Закарпаття з пішохідного туризму / ФОТО

31.03.2015 14:53 0 Спорт Автор: Голос Карпат
 

Іршавська районна станція юних туристів представила три команди різних вікових груп на ІІ-му (обласному) етапі Чемпіонату України серед юнаків та юніорів з пішохідного туризму.

Цей етап, Чемпіонат Закарпатської області серед юнаків та юніорів з пішохідного туризму „Відкриття туристського сезону-2015” пройшов нещодавно у с. Доманинці Ужгородського району.

Участь в змаганнях взяли гуртківці туристсько-спортивних (профільних) і туристсько-краєзнавчих (непрофільних) гуртків Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді та команди Іршавської райСЮТур, Хустської райСЮТур, Виноградівського, Великоберезнянського, Воловецького, Берегівського, Тячівського, Свалявського, Перечинського та Рахівського районів. Спортсмени змагалися на дистанціях „Крос-похід”, „Особисто-командна смуга перешкод”, „Командна смуга перешкод” в трьох вікових категоріях.

- Приємно зазначити, що всі три команди Іршавського району виступили достойно. Переможці змагань були нагороджені кубками, медалями, дипломами департаменту освіти і науки Закарпатської обласної державної адміністрації та грамотами Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді, – розповіла методист Іршавської райСЮТур Леся Осійська.

Вихованці Іршавської районної станції юних туристів (всі 3 команди) привезли на Іршавщину три кубки за перші місця у своїх вікових категоріях. Окрім загальних грамот за перші місця частина юних туристів Іршавщини отримали медалі та грамоти в особистому заліку.

У молодшій віковій групі (профільна група) відзнаку отримали Діана Цогла з Білок (І-ше місце серед дівчат), Іван Клюса з Ільниці (ІІ-е місце серед юнаків) та Іван Шестак теж з Ільниці (4-те місце серед юнаків). Дана команда виступала на обласних змаганнях вперше і повернулася додому з першою для них перемогою.

Серед учасників середньої вікової категорії (непрофільних гуртків) кращі результати показали Марія Кремінь та Анюта Ряска із Сухої (І-ше і ІІ-ге місце відповідно) серед дівчат, а серед юнаків Олександр Миронов з Ільниці зайняв 4-те місце. Ця команда протягом всіх днів змагань займала І-ше місце в області.

Серед спортсменів середньої вікової категорії (профільних гуртків) перемогу серед дівчат отримала Олександра Осійська з Іршавської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, Наталія Вільчак з Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею посіла 4-те місце у цій же категорії. Серед юнаків даної команди Мар’ян Осійський зайняв 4-те місце.

Окрім змагань юні туристи провели краєзнавчу екскурсію містом, ознайомилися з багатьма цікавими об’єктами краю.

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська