1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Іршавчанка отримала срібло на чемпіонаті України з шашок-64

31.03.2015 12:35 0 Спорт Автор: Голос Карпат
 

Шахово-шашковий клуб «Вікторія» Іршавського районного Будинку дитячої творчості встановив своєрідний рекорд – 5 іршавських спортсменів взяли участь у Чемпіонаті України з шашок-64.

У Львів на змагання поїхали учасники трьох вікових груп до 8, 13 і 19 років (юнаки та дівчата).

В групі юніорів (дівчата) із швидких шашок спортсменка з найбільшим досвідом Ольга Павляк зіграла на рівних із постійною суперницею, полтавчанкою Валерією Кришталь. Всі показники, передбачені регламентом, у них виявилися однаковими. Рішеням суддів провели додатковий матч за скороченим часом до остаточного визначення переможця. У блискавичній програмі Ольга Павляк зуміла вибороти срібну нагороду.

- Розраховувати на медалі для всіх при такому масовому заїзді не приходиться, але виступи в таких змаганнях – це неоціненний досвід для юних спортсменів і гартування спортивного характеру. Прекрасно розуміють цю ситуацію тренери, а тому й стараються давати юним змогу набувати практичних навичок в подібних змаганнях, - розказав кандидат у майстри спорту України, тренер першої категорії Анатолій Вайда. - Протягом восьми днів у старовинному місті Львів проходила програма змагань, яка була дуже насиченою і спортсмени, на жаль, навіть не мали часу для ознайомлення з історичними пам’ятками міста.

За словами тренера, змагання зібрали найбільшу кількість учасників за останні десять років проведення чемпіонатів України. Загалом участь взяли 120 спортсменів. Запорізька, Івано-Франківська, Київська та Львівська області виставили по 12-14 учасників. Але найпотужнішу команду виставила Вінницька область – 30.

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська