1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Морське багатоборство на Закарпатті: відзвітувались спортивні федерації краю

270
Спорт Новини Ужгорода

В Ужгороді пройшли збори голів спортивних федерацій краю. На засіданні з керівництвом області представники спортивних федерацій звітували за свою роботу та досягнення у минулому році.

За підсумками минулого року, наша область зайняла дев’яте загальнокомандне місце у третій групі у рейтингу літніх олімпійських видів спорту серед АР Крим, областей та міст Києва та Севастополя.

Найвище місце у рейтингу олімпійських видів спорту посіли закарпатські гандболісти – третє місце. Наступним за успішністю виступів спортсменів стало регбі (6 місце), третє розділили представники водного поло, тхеквондо та фехтування (7 місце у загальноукраїнському рейтингу).

Найвищі показники по Україні показали представники неолімпійських видів спорту, а саме танцювального спорту та богатирського багатоборства (2 загальноукраїнське місце), мотоциклетного спорту (3 місце).

На початку засідання Василь Губаль розповів про спортивне життя краю та свої особисті спортивні уподобання.

«Я не дуже великий фахівець у спорті, але у нас в краї найкраще розвивається футбол, волейбол, гандбол. Що стосується волейболу, то я завжди допомагатиму їм чим зможу. У нас в краї є чимало видів спорту котрі мають традиції, котрі були напрацьовані роками. Футбольні, наприклад, на обласному рівні були втрачені. На районних вони ще тримаються. Нажаль, у нашій «Говерлі» майже не грають українці і закарпатці зокрема», - сказав Губаль.

За його словами, наразі найбільшою проблемою є фінансування спортивних закладів та шкіл.

«Де є ґазда – там є порядок, де нема ґазди – там проблеми. Якщо мова іде про ДЮСШ, то там більш-менш все добре. А от спортивні товариства трохи страждають. Якщо знайдуться меценати, котрі захочуть підтримувати той чи інший вид спорту, то ми даватимемо їм зелене світло і сприятимемо чим зможемо», - зазначив він.

Також губернатор закликав до максимальної прозорості у роботі федерацій.

За інформацією ОДА, у 2014 році було проведено 20 заходів з гандболу, на котрі було виділено 127 650 гривень, що становить більше 6 тис. грн. на один захід. В той час як на теніс було витрачено 3 350 гривень на рік. Найбільший ажіотаж викликали змагання з морського багатоборства, на яке пішло 16,5 тисяч гривень. До слова, керівник  управління молоді і спорту Закарпатської ОДА Денис Ман так і не зміг пояснити що це за вид спорту і чому на його розвиток виділяють стільки коштів.

Василь Губаль та Денис Ман закликали голів всіх спортивних федерацій до діалогу та зазначили, що тільки спільно вони зможуть досягти результату.

Читайте також: