1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Валя Семеренко стала найуспішнішою біатлоністкою України з часів Зубрилової

383
Спорт Україна

Сьогодні, 22 березня, в Ханти-Мансійську пройшла заключна біатлонна гонка цього сезону. Жіночий масовий старт став чи не найвидовищнішою гонкою останніх днів.

Вже на першому колі стався масовий завал за участю п’яти спортсменок, після якого двоє з них припинили боротьбу за медалі.

Габріела Соукалова і Лаура Далмайер, відстрілявшись на нуль на всіх чотирьох рубежах, пішли на останнє коло в секунді одна від одної. Німкеня на останніх сотнях метрів обійшла чешку і здобула перемогу в гонці. Соукалова залишилася другою, а третю позицію на подіумі зайняла Дорен Абер, котра на останньому колі випередила Домречеву.

Валя Семеренко практично не мала мотивації для боротьби, але все ж таки на фінішних кілометрах зуміла вибороти десяте місце. Також варто відзначити хід Валі, яка сьогодні показала другу швидкість в гонці, поступившись тільки Кайсі Макаряйнен. Юлія Джима, котра дуже неочікувано зайняла місце у мас-старті, з трьома промахами фінішувала 18-ою.

За результатами всього сезону Великий кришталевий глобус здобула білоруска Дарія Домречева. Українка Валентина Семеренко посіла третю сходинку. У малому заліку гонок з масовим стартом наша біатлоністка стала другою, а в заліку гонок переслідування – третьою. І це найкращий результат для України з часів виступів Олени Зубрилової.

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber