1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Валя Семеренко стала найуспішнішою біатлоністкою України з часів Зубрилової

383
Спорт Україна

Сьогодні, 22 березня, в Ханти-Мансійську пройшла заключна біатлонна гонка цього сезону. Жіночий масовий старт став чи не найвидовищнішою гонкою останніх днів.

Валя Семеренко стала найуспішнішою біатлоністкою України з часів Зубрилової

Вже на першому колі стався масовий завал за участю п’яти спортсменок, після якого двоє з них припинили боротьбу за медалі.

Габріела Соукалова і Лаура Далмайер, відстрілявшись на нуль на всіх чотирьох рубежах, пішли на останнє коло в секунді одна від одної. Німкеня на останніх сотнях метрів обійшла чешку і здобула перемогу в гонці. Соукалова залишилася другою, а третю позицію на подіумі зайняла Дорен Абер, котра на останньому колі випередила Домречеву.

Валя Семеренко практично не мала мотивації для боротьби, але все ж таки на фінішних кілометрах зуміла вибороти десяте місце. Також варто відзначити хід Валі, яка сьогодні показала другу швидкість в гонці, поступившись тільки Кайсі Макаряйнен. Юлія Джима, котра дуже неочікувано зайняла місце у мас-старті, з трьома промахами фінішувала 18-ою.

За результатами всього сезону Великий кришталевий глобус здобула білоруска Дарія Домречева. Українка Валентина Семеренко посіла третю сходинку. У малому заліку гонок з масовим стартом наша біатлоністка стала другою, а в заліку гонок переслідування – третьою. І це найкращий результат для України з часів виступів Олени Зубрилової.

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber