1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Помер легендарний "динамівець", закарпатець Михайло Коман

233
Спорт Закарпаття

Сьогодні на 87-му році пішов з життя знаменитий динамівський футболіст і тренер Михайло Михайлович Коман, повідомляє офіційний сайт ФК "Динамо" (Київ)

"У 1948 році Михайло Коман опинився в ужгородському «Спартаку», де на той час було зібрано найкращих гравців Закарпаття. Про команду, сформовану з молодих талановитих футболістів, одразу ж заговорили у футбольних колах. І вже у тому ж році сталася подія, що визначила подальшу долю багатьох ужгородських майстрів шкіряного м'яча. 20 жовтня 1948 року у фіналі Кубка УРСР спартаківці зустрічалися з київським «Динамо» і у впертій боротьбі поступилися з рахунком 1:2. Наступного ж дня відразу 12 футболістів ужгородської команди були переведені до Києва", - розповідають Новини Закарпаття про життєвий шлях покійного "динамівця".

Михайло Коман перейшов у київську команду з ужгородського "Спартака" у 1949 році, з тих пір багато десятиліть служачи "Динамо" спершу в якості гравця, потім тренера та начальника команди. У складі "Динамо" за десять років виступів легендарний нападник провів 172 матчі, забивши 62 м'ячі.

На всі часи увійде в історію знаменитий удар Комана у фінальному матчі Кубка СРСР 1954 року в ворота єреванського "Спартака". Саме він приніс перший для "Динамо" всесоюзний трофей, який поклав початок іншим славним перемогам. Тричі Михайло Коман входив до числа 33 кращих футболістів СРСР.

Завершивши ігрову кар'єру, Михайло Коман залишився служити своєму улюбленому клубу. За наступні п'ять десятиліть обіймав відповідальні посади в тренерському штабі першої команди, начальника команди, директора дитячо-юнацької школи. 

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber