1. Новини Закарпаття
  2. >

П’ять українок фінішували в ТОП-20 у спринті на етапі КС з біатлону

07.02.2015 19:07 Спорт Голос Карпат

Чи не найкращий командний показник за часи незалежної України продемонстрували українки у сьогоднішній гонці в чеському Новому Месті.

Чи не найкращий командний показник за часи незалежної України продемонстрували українки у сьогоднішній гонці в чеському Новому Месті.

Допустивши лише три промахи на всіх, п’ятеро українок увійшли до двадцятки найкращих біатлоністок у спринті.

Але один із сьогоднішніх промахів українських спортсменок коштував Валі Семеренко місця на подіумі, а можливо і перемоги. Дев'ять пострілів лідерка української збірної відправила точно в ціль, але на останньому вогневому рубежі припустилась помилки, яка і завадила їй поборотись за медалі. В підсумку Валя фінішувала шостою з 29-секундним відставанням від переможниці німкені Лаури Дельмайєр.

Ірина Варвинець та Ольга Абрамова фінішували з інтервалом 0,2 секунди одна від одної, і у підсумку посіли 13-е і 15-е місця. Не набагато відставши від них, сімнадцятою фінішувала Наталія Бурдига, вісімнадцятою – Юлія Джима.

Ще одна українка Яна Бондар продемонструвала високу швидкість ходом, проте чотири промахи завадили їй увійти хоча б до двадцятки кращих. У підсумку – 42 місце. За результатами гонки, Яна продемонструвала восьмий показник швидкості серед усіх учасниць спринту.

Що стосується переможниць гонки, то тут розгорнулась справді запекла боротьба. Лаура Далмайер і Франциска Хільдебранд, закривши всі мішені, оформили німецький дубль в гонці. Причому Далмайер на останньому колі відграла 16 секунд у колеги по команді і випередила Хільдебранд всього на секунду. Третє місце, на радість переповненим трибунам, завоювала чешка Вероніка Віткова.

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська