1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Українці прийшли третіми у змішаній естафеті на зимовій універсіаді

240
Спорт Україна

Черговий медальний успіх принесли українському біатлону наші спортсмени на Універсіаді. Сьогодні там відбулася змішана естафета, де українська четвірка завоювала бронзу.

На трасу в Осрблі випала велика кількість снігу, що істотно ускладнило спортсменам проходження дистанції: у підйоми біатлоністи підіймалися, немов справжні альпіністи. Зате ситуація з вітром була цілком прийнятною.

Старт гонки склався непогано: Юлія Бригинець скористалася одним запасним патроном і прийшла до фінішу етапу третього, одночасно зі збірною Росії. А кращою на старті була казахська біатлоністка Галина Вишневська, яка випередила Бригинець на 27 секунд.

Яна Бондар, котра бігла другою, була дуже швидкою на лижні і після чистої стрільби лежачи впевнено вийшла в лідери. Але на другому відрізку нашу спортсменку спіткала невдача: відразу чотири кола штрафу відкинули команду на третю позицію з півторахвилинним відставанням від лідерів. Першою йшла збірна Казахстану, і цей успіх виявився несподіваним навіть для самих спортсменів, оскільки Максим Браун спізнився на передачу і втратив кілька секунд на одяганні лиж.

Чоловіча половина міксту стала красивою боротьбою казахської та російської команди. Обидві збірні всю дистанцію йшли поруч і навіть промахувалися практично синхронно. Долю гонки вирішила більш висока швидкість росіянина Юрія Шопіна на останньому колі в порівнянні з казахом Василем Подкоритова. На фініші суперників розділили 33 секунди.

Українські біатлоністи пройшли свій відрізок дуже непогано. Руслан Ткаленко, навіть незважаючи на два додаткові патрони в стійці і падіння на спуску перед фінішною прямою, виграв свій етап. Дмитро Русинів продемонстрував таку ж точність, а по дистанції підтягувався до лідерів. Також він показав найкращий час етапу і на фініші відстав від лідера в 49 секунд.

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber