1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Українці прийшли третіми у змішаній естафеті на зимовій універсіаді

240
Спорт Україна

Черговий медальний успіх принесли українському біатлону наші спортсмени на Універсіаді. Сьогодні там відбулася змішана естафета, де українська четвірка завоювала бронзу.

Українці прийшли третіми у змішаній естафеті на зимовій універсіаді

На трасу в Осрблі випала велика кількість снігу, що істотно ускладнило спортсменам проходження дистанції: у підйоми біатлоністи підіймалися, немов справжні альпіністи. Зате ситуація з вітром була цілком прийнятною.

Старт гонки склався непогано: Юлія Бригинець скористалася одним запасним патроном і прийшла до фінішу етапу третього, одночасно зі збірною Росії. А кращою на старті була казахська біатлоністка Галина Вишневська, яка випередила Бригинець на 27 секунд.

Яна Бондар, котра бігла другою, була дуже швидкою на лижні і після чистої стрільби лежачи впевнено вийшла в лідери. Але на другому відрізку нашу спортсменку спіткала невдача: відразу чотири кола штрафу відкинули команду на третю позицію з півторахвилинним відставанням від лідерів. Першою йшла збірна Казахстану, і цей успіх виявився несподіваним навіть для самих спортсменів, оскільки Максим Браун спізнився на передачу і втратив кілька секунд на одяганні лиж.

Чоловіча половина міксту стала красивою боротьбою казахської та російської команди. Обидві збірні всю дистанцію йшли поруч і навіть промахувалися практично синхронно. Долю гонки вирішила більш висока швидкість росіянина Юрія Шопіна на останньому колі в порівнянні з казахом Василем Подкоритова. На фініші суперників розділили 33 секунди.

Українські біатлоністи пройшли свій відрізок дуже непогано. Руслан Ткаленко, навіть незважаючи на два додаткові патрони в стійці і падіння на спуску перед фінішною прямою, виграв свій етап. Дмитро Русинів продемонстрував таку ж точність, а по дистанції підтягувався до лідерів. Також він показав найкращий час етапу і на фініші відстав від лідера в 49 секунд.

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber