1. Головна
  2. >
  3. Спорт

У Словаччині стартувала Всесвітня зимова Універсіада

312
Спорт Словаччина

Церемонія відкриття 27-ї Всесвітньої зимової Універсіади відбулась на стадіоні «Штрбске Плесо», одного з центрів гірськолижного спорту країни.

У Словаччині стартувала Всесвітня зимова Універсіада

В урочистому заході взяли участь близько 400 спортсменів з 31 країни світу.

У Словаччині пройдуть змагання з чотирьох видів спорту. Лижні гонки, і двоборство, стрибки з трампліну відбудуться на лижному стадіоні «Штрбске Плесо», а місцем проведення біатлонних змагань був обраний Осрблі, що знаходиться в 90 км від Штрбского Плеса.

В дисциплінах, які пройдуть на території Словаччини, буде розіграно 25 комплектів медалей. Сьогодні відбудуться спринтерські гонки у чоловіків та жінок. Україну на гонках представлятимуть 11 спортсменів:

Чоловіки:

7. Дмитро Русинів;
19. Віталій Кільчицький;
29. Руслан Ткаленко;
34. Василь Потапенко;
55. Олексій Кравченко;

Жінки:

1. Надія Бєлкіна;
2. Яна Бондар;
32. Юлія Бригинець;
38. Алла Гіленко;
42. Христина Литвиненко;
50. Ірина Беган.

Урочисте закриття словацької частини Універсіади відбудеться 1 лютого.

Змагання в інших дисциплінах пройде в іспанському місті Гренада, розташованому неподалік Сьєрра-Неваді. Там пройдуть змагання з хокею, керлінгу, фігурного катання, сноуборду, гірськолижного спорту, фрістайлу та шорт — треку. Урочисте відкриття відбудеться 4 лютого. Завершаться змагання 14 лютого.

Спочатку планувалося, що місцем проведення зимової Універсіади стане іспанське місто Гранада, проте через фінансові проблеми у господарів змагань 25 червня 2014 року Міжнародна федерація студентського спорту прийняла рішення перенести змагання з північним дисциплін та біатлону до Словаччини, в центри зимових видів спорту Штрбске Плесо і Осрблі.

Чоловічий спринт розпочнеться о 10:45, жіночий – 13:35. Трансляцію гонки дивіться на http://www.debilizator.tv/rossiia_2_(sport)/live/ 
Онлайн результати гонки: http://wuni15.sportresult.com/HIDE/en/-60/Comp/Info/B..

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber