1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Виноградівщина пишається: «Севлюш» вп’яте у своїй історії героїчно здобув Кубок Закарпаття (ФОТО)

126
Спорт Закарпаття

Виноградівська команда стала лідером аматорського футболу краю.

Виноградівщина пишається: «Севлюш» вп’яте у своїй історії героїчно здобув Кубок Закарпаття (ФОТО)

24 серпня на стадіоні у смт Середнє відбувся фінальний матч Кубка Закарпаття з футболу 2024, у якому грали «Севлюш» (Виноградів) і «Медея» (Оноківська ТГ).

На шляху до фіналу «Севлюш» переміг «Мукачево» (4:0), «Тячів» (4:2, 5:0) і «Вишково» (2:0, 10:0), а «Медея» пройшла сторожницький «Лідер» (5:0), іршавську «Бужору» (4:2, 2:0) та «Сокіл» із Холмківської ТГ (2:3, 7:0). І ось у День Незалежності України на нейтральному полі ці колективи повинні були визначити кращу кубкову команду області.

Виноградівська команда наразі є лідером аматорського футболу краю. Колектив Адріана Пуканича здобуває трофей за трофеєм. Мало кому вдається скласти їм серйозну конкуренцію, а тим більше обіграти. «Медея» налаштовувалася зупинити переможну ходу суперника і підняти над своєю головою цей почесний кубок. Тим часом у стані виноградівського ФК розробляли план, як вчетверте поспіль стати володарями Кубка Закарпаття.

Початок поєдинку для «Медеї» був доволі успішним, оскільки саме колектив із Оноківської ТГ відкрив рахунок у матчі. На екваторі першої 45-хвилинки номінальні гості заробили право на 11-метровий удар, який успішно реалізував Руслан Соскида. Такий перебіг подій не влаштовував виноградівців, які помчали надолужувати втрачене. І ось під ендшпіль першого тайму «Севлюш» відновив рівновагу (1:1): автором взяття воріт став Валентин Великий.

У другій половині матчу моменти були в обох колективів, але нічийний рахунок тримався доволі довго. Тільки на 80-й хв. вболівальники побачили третє вирішальне взяття воріт. Чергова атака виноградівців завершилася навісом у штрафний майданчик та точним ударом головою одного з лідерів команди Михайла Реплюка. На заключних хвилинах зустрічі рахунок міг змінитися, але гравцям групи атаки бракувало точності.

У підсумку «Севлюш» втримав перемогу 2:1 і вп’яте у своїй історії здобув Кубок Закарпаття з футболу. «Медея» показала конкурентну гру, але задля тріумфу не вистачило вдачі та реалізації.

Кращими гравцями фінальної гри визнали Євгена Русина («Севлюш») та Івана Капустея («Медея»). Під час церемонії нагородження відзначили й президентів, і тренерів команд: Івана Матрунича/Адріана Пуканича («Севлюш») та Івана Ковача/Мирослава Баб’яка («Медея»).

Вже найближчого вікенду повертається чемпіонат області 2024, де після 7-ми турів «Севлюш» і «Медея» перебувають на верхніх позиціях турнірної таблиці (21 та 15 очок відповідно).


Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber