1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Визначились чвертьфіналісти Зимової першості Закарпаття з футболу

09.03.2019 20:22 Спорт

Дебютний ігровий день завершального туру приніс хокейні звитяги двох представників групи «А» та одного із «В».

Дебютний ігровий день завершального туру приніс хокейні звитяги двох представників групи «А» та одного із «В».

Сьогодні стали відомі три команди групи «А», які унаслідок п’яти протистоянь пройдуть до наступного етапу перших офіційних змагань під егідою ФФЗ у поточному сезоні, повідомив Ужгород.нет. Дебютний ігровий день завершального туру приніс хокейні звитяги двох представників групи «А» та одного із «В». Та якщо «Ужгород» був беззаперечним фаворитом у протистоянні із «Середнім», а «Бобовище» у поєдинку з «Невицьким замком», приємно здивувала СДЮСШОР, яка декласувала концгазький «Вітязь».

Підопічні Володимира Мухлиніна до 5-го туру не зуміли набрати жодного очка, при цьому демонструючи гідну гру із усіма суперниками. Відверто, на позитивний результат від молодих вихованців спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву ніхто не чекав і в матчі з «Вітязем». Натомість своя думка із цього приводу була в ужгородців, а підопічні Тараса Вайданича, зрештою, недооцінили суперника.

Як наслідок, уже на 4-ій хвилині рахунок у матчі відкриває Олександр Терлецький. Довго тішитись сприятливим результатом сдюсшорівці честі не мали, позаяк на вищому рівні, практично як і завжди, зіграв досвідчений голеадор Руслан Соскида. Саме він встановить паритет на 8-ій хвилині. У середині тайму ужгородці вдруге виходять вперед завдяки найактивнішому гравцю ланки атаки Роману Дочинцю. Та знову настрій Володимиру Мухлиніну зіпсував Соскида, щоправда, уже в другій 45-хвилинці і не взяттям воріт, а гольовою передачею. Руслан, наче по нотам, у штрафній розібрався із захисниками, віддавши пас на Скунзяка – Іван очну ставку з воротарем не прогавив, вдруге відновлюючи статус «кво». Згадуваний Руслан Соскида на 60-ій хвилині вперше і востаннє виводить свою команду вперед. Здавалося б справу зроблено, та ужгородці були категорично налаштовані на позитивний результат. Два рандеву з голкіпером «Вітязя» на 80-ій та 87-ій хвилинах успішно реалізували Станіслав Коваль та Михайло Томашук. СДЮСШОР здобула перші й останні три очки у цьогорічній Зимовій першості. А «Вітязь» потрапить до чвертьфіналу, проте невідомо з якої позиції. Усе ж бо вирішить завтрашнє протистояння «Мункача» та «Мостиськи».

«Бобовище» теж вийде до чвертьфіналу з першої позиції групи «В». Підопічні Івана Ковача без шансів для суперника здобули впевнену перемогу 5:1. Минулорічний срібний призер крайової першості навіть вибачив свого візаві, щонайменше разів п’ять, не реалізувавши 100% моменти для взяття воріт. Переважно представник Мукачівщини, наче прохідним двором, рухався центром захисту невиччан і повсякчас у не зовсім зручні становища ставив голкіпера. Рахунок на 27-ій хвилині відкриває Володимир Варваринець. Успіх «Бобовища» уже в наступній атаці закріплює Михайло Калій. Третій гол у ворота команди Івана Матьовки влітає на 50-ій хвилині від Андрія Русина. Невиччани один м’яч відквитали на 67-ій хвилині. Пенальті реалізував універсальний Юліан Антал, який, до слова, у першому таймі захищав ворота своєї команди, а в другому таймі грав на позиції півзахисника. Бобовищанці помилок більше не допустили і довели рахунок до розгромного. На 72-ій дублем відзначається Михайло Калій, а завершальний гол у матчі через 8 хвилин забиває Євген Коструб.

 Рахунок 5:1 буде притаманний і матчу «Ужгород» - «Середнє». Хоча цей поєдинок для команди Мирослава Бабяка нічого не вирішував. А от господарі поля могли поборотись за путівку до чвертьфіналу. Могли, поборолись, але безрезультатно. Рахунок на 26-ій хвилині відкрив молодий Вадим Ференцик. Він правим краєм практично вийшов на побачення з воротарем і з-за меж штрафної закинув м’яч за комір кіперу у сітку. Середнянці наступної атаки зуміли відновити рівність у матчі. Дальнім і точним ударом відзначився Юрій Дрозд. Цим власне і розізливши досвідченого Адріана Пуканича. Екс-збірник вдруге вивів «Ужгород» вперед на 34-ій хвилині ,а вже в наступній атаці відзначився дублем – по-професорськи відправивши м’яч у дальній кут. За п’ять хвилин до завершення матчу подачу головою замикає Іван Русин, забивши 4-ий гол у ворота «Середнього». А п’ятий до честі Михайла Дудаша, який потужно пробив під поперечину на 87-ій хвилині.  

Віталій БІРОВЧАК

Фото: Олександр СЛЄСАРЧУК

Нагадаємо, закарпатські команди стартували у плей-оф Другої ліги України з футзалу.

Читайте на ГК:Хотіли до Словаччини: на Закарпатті затримали трьох чоловіків та місцевого таксиста
Читайте на ГК:На Закарпатті господар виявив несподіваний "сюрприз" у власному городі: що він знайшов (ФОТО)
Читайте на ГК:Знайомство, пістолет, постріли та удушення: романтична зустріч закінчилася вбивством (ФОТО, ВІДЕО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська