1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

На Мукачівщині відбувся футбольний турнір пам’яті Гейзи Мезева

05.09.2018 10:04 Спорт

Пам'ять Гейзи Мезева на Мукачівщині вшанували футбольним турніром.

Пам'ять Гейзи Мезева на Мукачівщині вшанували футбольним турніром.

Днями стадіон в смт. Кольчино приймав пам’ятний турнір з футболу серед юнацьких команд. Спортивні змагання відбулися з нагоди вшанування пам’яті уславленого діяча спорту, заслуженого працівника фізкультури й спорту України Гейзи Миколайовича Мезева Про це повідомляють у Мукачівській РДА.

Вся спортивна спільнота Мукачівщини, особливо тренери старшого покоління з усіх видів спорту добре пам’ятають Гейзу Миколайовича, адже він понад 50 років працював у фізкультурному товаристві «Колос», з яких 20 років – на посаді директора ДЮСШ ФСТ «Колос Мукачівського району».

Метою його діяльності була розгалужена спортивна мережа у кожному селі, умови для того, щоб кожна дитина займалася тим видом спорту, який їй до вподоби.

Як згадують його колеги, саме завдяки ентузіазму та наполегливості Гейзи Миколайовича, в 1975 році була створена ДЮСШ при тодішній райраді «Колос», згодом запрацювали ще 2 ДЮСША – в Ракошині та В.Лучках.

Спортивні школи виховали покоління тренерів, а ті в свою чергу, дали путівку у світ великого спорту не одному талановитому вихованцю.

Гейза Миколайович був Майстром велосипедного спорту, національним комісаром велосипедного спорту, людиною з відкритим серцем та величезною любов’ю до дітей.

Згадували свого наставника і його випускники, наразі – тренери зі стажем, які по цей час працюють у Мукачівській районній ДЮСШ: Басараб Віктор, Черепаня Михайло, Мучичка Йосип, Федак Василь та інші.

Привітали учасників турніру й гості: заступник голови Мукачівської РДА Олександр Богів, селищний голова Кольчина Микола Дуб, товариш Гейзи Мезева та директор стадіону «Харчовик» Ілля Левко.

А юні футболісти змагалися на зеленому газоні, вкладаючи всю енергію та вміння у перемогу, присвячену пам’яті видатного спортивного діяча.

У змаганнях взяло участь 120 юних футболістів: юнаки 2004-2006 рр. та 2007 – 2008 рр.народження.

Нагадаємо, що в українській Прем’єр-лізі гратиме міжгірський футболіст.

Читайте на ГК:Мистецтво життя: у Мукачеві відкрили унікальну виставку відомого художника (ФОТО)
Читайте на ГК:Непоправна втрата: на Закарпатті попрощалися із загиблим захисником (ФОТО)
Читайте на ГК:У Мукачеві чоловік раптово впав посеред дороги: довелося викликати правоохоронців та медиків
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська