1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Світ
  4. > >

Гран-прі Угорщини виграв пілот "Мерседеса"

29.07.2018 19:27 Спорт

Британський пілот Мерседес Льюїс Хемілтон виграв Гран-прі Угорщини, здобувши п'яту перемогу в сезоні і 67-у в кар'єрі.

Британський пілот Мерседес Льюїс Хемілтон виграв Гран-прі Угорщини, здобувши п'яту перемогу в сезоні і 67-у в кар'єрі.

Старт гонки видався спокійним - Хемілтон і Боттас зберегли свої позиції лідерів, а ось Себастьян Феттель пройшов Кімі Райкконена й утвердився на третій позиції, повідомив Кореспондент. Найпомітнішим на першому відрізку гонки був Даніель Ріккардо, який зумів після поганого старту пробитися з 16-го місця на 6-е, а ось його напарник Макс Ферстаппен зійшов через проблеми з мотором. 

З огляду на те, що Мерседеси стартували на UltraSoft, тоді як Феттель був на Soft, не дивно, що Феттель відтягував свій перший піт-стоп і вийшов в середині гонки в лідери, але стратегія Феррарі не спрацювала, оскільки він опинився за круговими і не зумів відіграти необхідні секунди. До того на піт-стопі у Феттеля виникли проблеми із заміною лівого переднього колеса, через що він опинився позаду двох болідів Мерседеса. 

Довгий час Феттель перебував позаду Боттаса, який стримував німця, дозволяючи Хемілтону збільшити відрив з 11 до 20 секунд. Лише за п'ять кіл Феттель зважився на атаку, коли їх з Боттасом уже наздогнав Райкконен.   

Феттель залишився другим, Райкконен піднявся на третє місце, а Боттасу довелося ще й повоювати за четверту позицію з Ріккардо. І тут теж обгін з боку австралійця завершився тим, що Боттас зрізався у нього і виштовхав з траси. Щоправда обидва залишилися в гонці і на останньому колі Ріккардо пробився на 4-е місце. 

Підсумки гонки:

Читайте на ГК:Тисячі людей вийшли на вулиці і вимагають відставку Орбана: в Угорщині розпочалися масові протести (ФОТО)
Читайте на ГК:Потужне природне явище накрило Західних сусідів: у мережі діляться цікавими відеозаписами (ВІДЕО)
Читайте на ГК:Екстремальне видовище перетворилося на місиво: в Угорщині сталася масштабна трагедія (ВІДЕО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська