1. Новини Закарпаття
  2. >

Чемпіонат Закарпаття з футболу: «Боржава» заблукала, а решта – приїхали за розкладом

12.07.2017 16:25 Спорт Ексклюзив Голос Карпат

Про підсумки 11-го туру вищої ліги Закарпаття дізнавайтесь далі ...

Про підсумки 11-го туру вищої ліги Закарпаття дізнавайтесь далі ...

Тур пройшов без суттєвих сенсацій, тому головною несподіванкою став невиїзд «Боржави» на їх непересічний матч у Виноградів, що вочевидь значно понизило рівень провідного дивізіону нашого краю та кинуло тінь на його безпосередніх організаторів. Гірше може бути тільки зняття команди з розіграшу, що на щастя для фанів нашого краю у вищій лізі давно не траплялось. Головна причина неприїзду лежать на інтуїтивній поверхні, адже прогноз на матч виглядав дуже невтіштним для гостей – перемога «Севлюша» в 6-7 голів. Це явно не входило в плани довжанців. Постраждали від нематчу численні фани, які прийшли повболівати на стадіон «Юність».

Щодо решти двобоїв, то невеличка доля несподіванки сталась у Поляні та Вільхівцях. Причому, можна в позитиві відзначити «Оболонь», яку лихоманить на виїзді, та все ж цей клуб поїхав у Поляну, хоча там також очікувався їх розгром у 3-4 голи. Пивовари, завдяки дублю Богдана Хмури, довгий час були близькі до сенсації, та все ж не витримали натиску. М’ячі Володимира Варваринця, Степана Стегури, Євгена Островки та Віталія Міклоша дозволили їх команді здобути п’яту перемогу в понад один гол у цьому чемпіонаті.

«Середнє» у центральному матчі туру мало вигравати мінімально, та дубль Анатолія Нурієва дозволив клубу з Ужгородщини вдвічі перевершити очікування, а з тим самим у таблиці виїзних матчів за здобутими балами підстрибнути на дві позиції й вперше в цьому сезоні очолити цей табель, якщо рахувати за здобутими очками. «Вільхівці», незважаючи на поразку, залишились у провідній п’ятірці загальної таблиці, в межах якої перебувають добру половину пройденого шляху цього чемпіонату.

Найбільш передбачувано завершили свої матчі «Минай» та «Карпати», які мали вигравати в 2-3 голи. «Бужорі» в двобої, який також міг претендувати на роль центрального, нічого не залишалось як зіграти в закритий футбол, бо в іншому випадку їх могла спіткати нещодавня доля попередніх гостей. Певний час підопічним Михайла Рацина вдавалось сушити гру, та голи Роберта Гегедоша й Сергія Машталіра дозволили фавориту тріумфувати й повноцінно (за здобутими та втраченими балами) залишитись у призовій зоні таблиці домашніх матчів. «Бужора», незважаючи на поразку, в таблиці виїзних матчів за здобутими балами залишилась у провідній п’ятірці, в межах якої іршавці безперервно перебувають із самого старту чемпіонату.

Із ностальгією фани «Ужгорода» згадують минулорічний кубковий матч у Рахові, де їх улюбленці тоді дуже познущались над господарями. Цього разу «Карпати», завдяки голам Івана Микуличинського й двох Юрків – Утцюського та Яремчука, сповна реваншувались за той матч і за цьогорічне фіаско другого туру. Втіхою для гостей став хіба м’яч Матвія Бобаля, що дозволив їм уникнути другої поспіль сухої розгромної поразки.

Результати 11-го туру: «Вільхівці» – «Середнє» – 0:2, «Минай» – «Бужора» Іршава – 2:0, «Севлюш» Виноградів – «Боржава» Довге +:–, «Поляна» – «Оболонь» Хуст – 4:2, «Карпати» Рахів – «Ужгород» – 3:1;

Турнірне становище на 12 липня: «Севлюш» – 29 чок (різниця голів – 38:9), «Минай» – 29 (32:8), «Середнє» – 24 (29:6), «Поляна» – 19 (22:18), «Вільхівці» – 14 (14:17), «Карпати» – 11 (18:25), «Ужгород» – 11 (15:24), «Бужора» – 11 (10:20), «Оболонь» – 8 (10:34), «Боржава» – 1 (5:32);

Євген СВИЩО для «Голос Карпат»

Нагадаємо, на Закарпатті відроджується водне поло.

Читайте на ГК:Бомбосховище на Закарпатті за 14 мільйонів: де розташовано масштабну споруду в області і хто будує?
Читайте на ГК:Уже цими вихідними: невже Захід України перетвориться на дюни?
Читайте на ГК:Екстремальна погоня по-закарпатськи: чоловіки тікали від правоохоронців, що взяли слід (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська