1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

У Берегові змагались юні талановиті гандболісти та футболісти / ФОТО

12.06.2017 22:51 Спорт Ексклюзив Голос Карпат

Турніри пам’яті легендарного тренера з гандболу Йосипа Зупка та не менш знаного футболіста Єне Бузанського організували в Берегові активісти благодійного фонду “Геніус”.

Турніри пам’яті легендарного тренера з гандболу Йосипа Зупка та не менш знаного футболіста Єне Бузанського організували в Берегові активісти благодійного фонду “Геніус”.

Фонд “спеціалізується” саме на пошуку здібних дітей в різних сферах, у тому числі спортивній.

На відкритті змагань були присутні поважні гості, зокрема консули Угорщини в Ужгороді та Берегові Балаж Лопперт та Ласло Форогов. Переглянули поєдинки і олімпійська чемпіонка з ручного м’яча Ніна Лобова-Гецко та десятиразова призерка першості Європи з цього ж виду спорту, нині тренер і викладач ЗУІ Анна Глеба.

“Особливо цінне в подібних змаганнях – це дух колективності, формування командного мислення, міцної дружби, що збережуться на довгі роки,”- наголосив у вітальному слові Балаж Лопперт.

Позицію дипломата підтримав його колега з Берегова Ласло Форогов:

“Справжніх спортсменів надихають на високі результати не винагороди, а прагнення перемоги. Такі турніри гартують стійкість і витривалість, багато інших позитивних рис.”

Учасників змагань вітали також ректор ЗУІ Ілдіка Орос, голова Берегівської районної ради Йосип Шін та керівник благодійного фонду “Геніус” Наталія Вароді.

За Кубок Йосипа Зупка силами помірялись 5 команд: збірні Тячева та Ужгорода, молодіжний клуб з В.Доброні, гості з Кішварди та Кошіце. Після напружених поєдинків перше місце вибороли словаки, другими стали ужгородці, “бронза” дісталась представникам Кішварди.

Найрезультативнішим бомбардиром стала Анна Гававка (спортивна школа “Карпат” Ужгород), кращим воротарем – Болгарка Лешкоці з Кішварди і гравцем – Луїза Фотулова з Кошіце.

У футбольному турнірі за почесний трофей Єне Бузанського боролись 7 команд. Зрешою, Кубок вручили збірній КМКС, яка випередила ровесників з Берегівської ЗОШ № 4 ім. Лайоша Кошута та Великоберезької ЗОШ. Четвертими були великодоброньці, п’ятими – учні ЗОШ № 10 з Ужгорода.

Звання голлеадора здобув Чаба Варга з В.Доброні, який забив 11 голів. Кращим гравцем визнали Крістіана Чорнія з Ужгорода, найменше м’ячів у власні ворота пропустив Олександр Матічко із збірної КМКС.

Перші три призери турніру на Кубок Бузанського нинішнього року за сприяння уряду Угорщини відпочиватимуть в літньому таборі “Занка” ( Угорщина).

Нагадаємо, як повідомляв Голос Карпат раніше, на Закарпатті завершились Дні єврейської культури.

Читайте на ГК:“Мама хоче закрити його від усього світу”: на Закарпатті на світ з'явилося “дитинча” з обличчям у формі серця (ВІДЕО)
Читайте на ГК:Важка втрата для кожного: 46-річний закарпатець приєднався до лав “Небесного війська” (ФОТО)
Читайте на ГК:“Щоб ми мали можливість жити”: ще один закарпатець відправиться в останню земну путь (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська