1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Юні мукачівці стали переможцями «Білої тури»

12.05.2017 17:42 Спорт

Змагання відбулися 6 травня в Мукачівському шаховому клубі за участі 8 команд міст та районів краю.

Змагання відбулися 6 травня в Мукачівському шаховому клубі за участі 8 команд міст та районів краю.

Юні спортсмени грали за коловою системою з регламентом швидких шахів. Знову підтвердили високий рівень майстерності мукачівські школярі. Команда ДЮШАК-1 у складі Михайл Ороса, Віталія Луца, Богдана Кондрат та Юлії Данкулинець лідирувала з першого туру до останнього. Спочатку господарі відчували щільну конкуренцію з боку школярів ужгородського ПАДІЮНу. Чотири тури суперники йшли нога в ногу, здолавши всіх суперників. А от у п’ятому шахісти обласного центру несподівано втратили важливі залікові очки у двобої з непоступливими берегівцями, звівши матч унічию, 2:2, повідомив Оболок.

Усі точки над «і» розставив передостанній шостий тур. У принциповому поєдинку з лідерами ужгородській команді конче потрібна була перемога, однак господарі того вечора були нестримні. Чергова перемога з переконливим рахунком 3:1 зняла усі питання щодо першого місця. Тож чемпіон «Білої тури» виявився вже за тур до кінця змагання. У переможців 22,5 очка. 

Другу позицію вже традиційно за останні роки посіла команда ужгородського ПАДІЮНу, в активі якої 19 очок. Уперта боротьба розгорнулася за третє призове місце. Ледь не до кінця турніру на нього реально претендували збірні ДЮШАК-2 з Мукачева та Берегова. Усе вирішила особиста зустріч команд. Господарі перемогли 3:1 і з 15,5 очка здобули «бронзу».

Тож «Біла тура» завершила своє плавання у закарпатському фарватері. Усі переможці та призери цього популярного змагання нагороджені грамотами і медалями в особистому та командному заліках. А юні чемпіони – учні Мукачівської ДЮШАК, отримали з рук головного судді Миколи Кейка ще й парадний спортивний кубок.

Аркадій ВОРОВИЧ.

Нагадаємо, в Ужгороді пройшов головний обласний турнір із шахів.

Читайте на ГК:Серце стискається від болю: закарпатці попрощалися з юним полеглим воїном (ФОТО)
Читайте на ГК:Неподалік пішохідного переходу хлопчика збило авто: перші подробиці аварії в Мукачеві (ФОТО)
Читайте на ГК:Непідкупні поліцейські "запакували" жінку-порушницю: відомо що сталося (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська