1. Новини Закарпаття
  2. >

Закарпатці вибороли срібло Чемпіонату світу з гирьового спорту / ВІДЕО

19.11.2016 12:30 0 Спорт

Закарпатські спортсмени Михайло Тупиця та Микола Гичка у складі збірної України вибороли срібло Чемпіонату світу з гирьового спорту.

Змагання відбувалися у місті Актобе у Казахстані та зібрали гирьовиків із 31-єї країни світу. І хоч виїжджати на світові та європейські першості доводиться переважно власним коштом та з допомогою небайдужих спонсорів, на досягненому хлопці не зупинятимуться,повідомляє .

Михайло Тупиця свою срібну нагороду Чемпіонату світу здобув у командній естафеті серед юніорів. У хлопця амбітні плани: не тільки привезти на Закарпаття медаль найвищого ґатунку, а й залучити до занять цим видом спорту якомога більшу кількість людей.

Аби популяризувати гирьовий спорт серед закарпатців, обласний осередок планує проводити в Ужгороді змагання Всеукраїнського та міжнародного рівня. Перша спроба була вдалою – Відкритий чемпіонат Закарпаття зібрав у «Юності» 11 команд із 10 регіонів України, були гості із Польщі.

Зараз закарпатські гирьовики продовжують підготовку до Всеукраїнських змагань, адже переконані: тепер потрібно тримати високо підняту планку та підкорювати нові вершини.

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська