1. Новини Закарпаття
  2. >

Формула-1: Льюїс Хемілтон виграв Гран-прі Бразилії

13.11.2016 23:21 Спорт

Доля чемпіонства вирішиться в останній гонці року.

Доля чемпіонства вирішиться в останній гонці року.

Через дощ пілоти почали Гран-прі Бразилії не зі стартової решітки, а за автомобілем безпеки, який стримував пілотів сім кіл. Після того, як пейс-кар залишив трасу, середина пелетону масово почала "перевзуватися" з дощових сліків на проміжні. Перша п'ятірка, на чолі Хемілтона, на пропозиції команд про піт-стоп відповіла відмовою, мотивуючи це тим, що "ще занадто рано". Підтвердженням їхніх слів стала перша аварія в самій гонці: на 13-му колі "перевзутий" Маркус Еріксон заквапланував у стіну, сильно пошкодив переднє колесо і заблокував заїзд на піт-лейн. Стюардам довелося закрити піт-лейн аж до 17 кола, поки шведа прибирали за межі треку. І знову жовті прапори, і знову на трасі сейфті-кар. А потім на трасі почався формений водевіль, повідомило Сегодня.

На 20-му колі автомобіль безпеки заїхав у бокси, після чого Райкконен на стартовій прямій буквально відразу ж аквапланує спочатку в одну стіну, а потім відскакує в іншу. 250-й ДП для Кімі закінчується вельми плачевним сходом. Явна аварійна ситуація при мінімальній видимості – це червоні прапори. Сходження одного з "Феррарі" гарантувало друге місце для "Ред Булл" у Кубку Конструкторів.

Після рестарту пройшло всього 9 кіл до нових червоних прапорів – на цей раз через дощ. На другому рестарті гонка "офіційно" почалася.

Дуже емоційний момент трапився на 49-му колі: через аквапланування болід перед піт-лейн розбив Феліпе Маса. Після того, коли він покинув кок-піт і пішов до боксів, сльози наверталися у самого пілота, стюардів, механіків і фанатів. Всі команди без винятку вийшли, щоб поаплодувати бразильцеві – це був остання домашня ДП для Феліпе.

На 62-му колі зійшов і Гутьєррес – зупинився в боксах з технічних причин – і це подвійне сходження для "Хаас".

Два "Мерседеси" зберегли статус-кво: Льюїс Хемілтон виграв Гран-прі Бразилії, відразу за ним фінішував Ніко Росберг, відрив тепер становить лише 12 очок. На третю сходинку подіуму піднявся Макс Ферстаппен.

Боротьба за чемпіонство буде через два тижні в Абу-Дабі, на легендарній трасі Яс-Маріна.

Читайте на ГК:У Німеччині відповіли, що буде зі статусом біженців для українців без закордонних паспортів
Читайте на ГК:Стійкі до антибіотиків та лікування: бактерії на МКС мутували в щось, чого раніше не бачили на Землі
Читайте на ГК:Апокаліптичні кадри стали реальністю: міста стали помаранчевими від пилу із Сахари (ФОТО, ВІДЕО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська