1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

У берегівських Варах виборювали Кубок Шандора Шуби

03.08.2016 23:34 Спорт Ексклюзив Голос Карпат

Він 47 років викладав у Варах фізкультуру та біологію. Щоб увіковічнити пам’ять знаного педагога, місцевий молодіжний осередок КМКС вирішив організувати в селі турнір з міні-футболу.

Він 47 років викладав у Варах фізкультуру та біологію. Щоб увіковічнити пам’ять знаного педагога, місцевий молодіжний осередок КМКС вирішив організувати в селі турнір з міні-футболу.

Нинішнього року в поєдинках взяли участь 7 команд. Чотири з них представляли загальноосвітні школи – Варівську, Великоберезьку, Косинську та Гатянську, а 3 колективи були зведеними юнацькими. Вони захищали честь Вар, Галабора та Перехрестя з Карачином.

Довідково: Народився Шандор Шуба в 1934 році в Мукачеві в сім’ї педагогів. Наслідуючи приклад батьків, у 1952 році він теж поступив до Мукачівського профільного технікуму. Але в 1956-у його призивають на строкову службу в армію і направляють перекладачем з контингентом радянських військ у Будапешт. Як відомо, в жовтні там вибухнула демократична революція. Шандора було поранено, лікувався в рідному місті над Латорицею. В 1957-у мобілізувався й завершив навчання, після якого був направлений на роботу у Варівську ЗОШ. У 1966 році здобув вищу освіту за фахом учитель фізкультури та анатомії. Викладав перший предмет у Варах до 2005 року. У віці 74 роки відійшов у Вічність 26 липня 2008 року. За 47 літ педагогічної діяльності виховав чимало відомих спортсменів і просто порядних людей.

Перед початком турніру в ЗОШ відкрили виставку про життєвий шлях Шандора Шуби-старшого. Спогадами про дідуся поділився його внук тренер Академії West Ham United Андраш Ганчош.

Змагання відкрив голова місцевого молодіжного осередку КМКС Золтан Барта. Учасників тепло вітав також очільник обласної молодіжної організації КМКС, сільський голова Перехрестя Іштван Добша.

“Турнір на Кубок Шандора Шуби – це не просто змагання, й шана минулому, юні треба пам’ятати своїх гідних попередників і наставників, брати з них приклад, щоб творити достойне сьогодення,” - наголосив молодіжний лідер.

Здоровили присутніх і секретар КМКС, сільський голова Гечі Андраш Мештер та педагог-організатор Варівської ЗОШ Ілона Дебрецені.

У фіналі турніру між собою зустрілись команди Великоберезької ЗОШ та зведені юнаки Вар. Під керівництвом тренера Іштвана Гейці перемогу здобули перші. Їм і дістався почесний трофей. Відзначили й кращих воротаря , гравця та бомбардира змагань. А внук Шандора Шуби Андраш Ганчош від імені родини вручив грошові премії 3 командам – двом місцевим і Великоберезькій.

Читайте на ГК:Серце щемить від болю: на Закарпатті пожежа забрала життя 19-ти чотирилапих пухнастиків (ФОТО)
Читайте на ГК:“Мама хоче закрити його від усього світу”: на Закарпатті на світ з'явилося “дитинча” з обличчям у формі серця (ВІДЕО)
Читайте на ГК:Важка втрата для кожного: 46-річний закарпатець приєднався до лав “Небесного війська” (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська