1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

У Буштині відбувся міжнародний футбольний турнір пам’яті Михайла Комана

25.07.2016 10:08 Спорт

В суботу, 23 липня, на селищному стадіоні Буштина пройшов міжнародний футбольний турнір пам’яті видатного футболіста і тренера Михайла Комана серед ветеранів.

В суботу, 23 липня, на селищному стадіоні Буштина пройшов міжнародний футбольний турнір пам’яті видатного футболіста і тренера Михайла Комана серед ветеранів.

Свято футболу відбувається вже втретє з ініціативи ветеранів футболу селища та за підтримки федерації футболу Тячівського району. А церемонію нагородження вшанував своєю присутністю легендарний динамівець Василь Рац, повідомив Тячів.

«Доля Михайла Михайловича Комана тісно пов’язана з Буштином, – розповів перед початком турніру Буштинський селищний голова Іван Паш. – Народився він 1 квітня  1928 року у місті Люботин (Чехословаччина). Футбольну кар’єру починав у Виноградові, куди переїхав у віці 6 років. У 1947 році у Буштині він зустрів свою майбутню дружину. Упродовж року грав за буштинську футбольну команду, у 1948 році – за «Спартак» (Ужгород), а у 1949-му його забрали в київське «Динамо», якому віддав все своє життя. Десять років Михайло Коман був нападником, за 172 ігри забив 62 м’ячі, а з 1959 року був на посаді помічника тренера, начальника команди, головним тренером юнацької збірної СРСР».    

Читайте на ГК:“І знову люди стануть на коліна, щоб зустріти полеглого на війні Героя-сина”: одна з громад Закарпаття зустрічатиме вбитого ворогом захисника (ФОТО)
Читайте на ГК:Закарпатців сколихнула непоправна втрата: клята війна забрала життя Героя (ФОТО)
Читайте на ГК:Рідні нарешті зможуть поховати свого Героя: “живим коридором” зустріли захисника, який поліг майже рік тому (ФОТО, ВІДЕО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська