1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Ужгородці стали чемпіонами командного чемпіонату області з шахів

16.07.2016 21:46 Спорт

Десять років тому федерація шахів Закарпаття запровадила нову форму змагань – командний чемпіонат області.

Десять років тому федерація шахів Закарпаття запровадила нову форму змагань – командний чемпіонат області.

У командному чемпіонаті взяли участь збірні 15 міст та районів (про 4 гравці в кожній команді), повідомило Закарпаття Спортивне. Змагання проходять ось вже 11 років поспіль, а тенденція турнірної боротьби практично не змінюється.

З першим місцем проблем не було. Ужгородці серйозно поставилися до турніру і приїхали дуже потужним складом: міжнародний майстер Віктор Бунда, кандидати в майстри Семен Найгебавер, Олександр Подгорнов та майстер ФІДЕ, 13-разова чемпіонка області Ольга Юшко. Спортсмени обласного центру у перших чотирьох турах просто змели з шахівниці усіх конкурентів і перед останнім, п’ятим туром, практично забезпечили собі звання чемпіонів. У заключному турі невмотивовані ужгородці без гри «розписали» нічию 2:2 з тячівцями і з 16 очками із 20 можливих впевнено посіли перше місце.

А от боротьба за друге призове місце принесла несподіваний результат. Нічия тячівців з лідерами зробила їхню позицію цілком комфортною. Горян могли обійти спортсмени Мукачева, які зустрічалися з командою Ужгородського району. Перемога з великим рахунком гарантувала спортсменам з міста над Латорицею друге місце, але ніхто в цьому принциповому двобої поступатися не хотів, і напружений поєдинок завершився мінімальною перемогою мукачівців 2,5:1,5. Цього виявилося недостатньо для другого місця, яке з 13,5 очка сенсаційно посіли шахісти Тячівщини у складі: Анатолій Микуляк, Олександр Абрамович, Станіслав Дем’янченко та Михайло Носа. Неочікуваний, але приємний успіх спортсменів з гірського району. І лише третім місцем з 13 очками вдовольнилася сильна молода команда міста над Латорицею, яку представляли Андрій Вачиля, Владислав Тіба, Георгій Черм’янин та Микола Кейк.

Аркадій Ворович.

Читайте на ГК:Завжди казав: "Хто, як не я?": підтвердилася смерть ще одного Героя із Закарпаття (ФОТО)
Читайте на ГК:Намагалася втекти до ЄС: на одному з кордонів Закарпаття затримали шахрайку (ФОТО)
Читайте на ГК:На Закарпатті поліцейські вилучили з незаконного обігу бойові гранати (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська