1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Українці завоювали бронзу на етапі КС з біатлону

194
Спорт Україна

Збірна України здобула дві бронзові нагороди за перший день етапу Кубка світу з біатлону, котрий проходить у чеському місті Нове Место.

Українці завоювали бронзу на етапі КС з біатлону

6 лютого відбулись дві естафети: класична змішана та одиночна змішана, котра проводилась вперше. В одиночній змішаній естафеті беруть участь двоє спортсменів різної статі, кожен з котрих біжить по два етапи та має по чотири вогневі рубежі. Українська команда до експерименту залучила Юлію Джиму та Артема Тищенка. Оскільки такий формат змагань є новим, то ні спортсмени, ні тренери не знали, як завершиться гонка.

Після другого етапу за перемогу боролися тільки 4 команди, решта ж через погану стрільбу відстали більш ніж на хвилину. Переміг, як і передбачалось, російський дует Яна Романова та Олексій Волков. На другому місці збірна Норвегії у складі Марти Олсби і Хенріка Лабелунда, з яким Артем Тищенко боровся за срібло, але програв на фінішній прямій. В результаті українці прийшли третіми.

Якщо Юлії Джимі до подіумів на найвищому рівні не звикати, то для 21-річного Артема Тищенко цей результат став найкращим у кар'єрі. Наші спортсмени принесли жіночій і чоловічій команді по 90 очок у кубок націй.

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber