1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Хустська спортивна школа відзначила 60-літній ювілей

18.10.2014 17:56 0 Спорт
 

18 жовтня в Хустському районному будинку культури відбулося урочисте зібрання з нагоди 60-ліття від заснування дитячо-юнацької спортивної школи.

18 жовтня в Хустському районному будинку культури відбулося урочисте зібрання  з нагоди 60-ліття від заснування дитячо-юнацької спортивної школи. Привітати колектив закладу, який виховав не одну плеяду талановитих спортсменів, прийшло чимало поважних гостей, вдячних вихованців та ветеранів спорту.

 - Школа була і залишається кузнею здоров'я, рекордів та спортивних традицій, а її вихованці і зараз  прославляють  регіон своїми успіхами на турнірах всеукраїнського та міжнародного рівнів, - розпочав святковий захід директор  Хустської ДЮСШ, майстер спорту Василь Деяк. - Наразі у нас діє 5 спортивних секцій: вільна боротьба, футбол, легка атлетика, волейбол, теніс. У закладі займається 828 учнів, з ними працює 17 тренерів-викладачів.

Він коротко ознайомив присутніх із багатою історією школи-ювілярки, яка бере свій початок з 12 жовтня 1954 року. Згадав теплим словом перших тренерів, перші спортивні успіхи закладу.

За вагомий внесок у розвиток фізичної культури міста й району міський голова Володимир Кащук та голова Хустської РДА Іван Рогач нагородили керівництво й колектив ДЮСШ, найкращих вихованців закладу почесними грамотами. Від депутатів районної ради з подякою за виховання здорової нації виступив Павло Гвоздянський.

До привітань приєдналися й гості з Ужгорода: член виконкому Закарпатського обласного відділення НОК України Степан Негер, директор обласної ДЮСШ Віктор Дуло, декан факультету фізичного виховання і спорту, доцент Олена Дуло. Вони також поповнили арсенал нагород та подяк колективу ДЮСШ.

Своєю творчістю порадували присутніх у залі самодіяльний дитячий зразковий хореографічний ансамбль “Хустяночка”, вокалісти Крістіан Гарастей, Андріяна Петечел, Марина Фреган та інші.

З нагоди ювілею спортшколи було презентовано фотовидання про найкращих вихованців ДЮСШ, а у фойє будинку культури діяла виставка світлин, на яких зафіксовані перемоги спортсменів.