1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Закарпатка здобула "золото" на Кубку Європи

29.01.2023 11:05 Спорт

Закарпатка Аннамарі Данча здобула золоту медаль на Кубку Європи в Австрії.

Закарпатка Аннамарі Данча здобула золоту медаль на Кубку Європи в Австрії.

Вчора українські сноубордисти здобули дві золоті нагороди на етапі Кубка Європи зі сноубордингу в Австрії. У змаганнях з паралельного слалому-гіганта перемогли Михайло Харук і Аннамарі Данча.

Харук переміг у змаганнях з паралельного гігантського слалому. Для Михайла це дебютна перемога на турнірі такого рівня.

У фінальному протистоянні Данча випередила представницю Республіки Корея Чон Хе-Рім. "Бронза" дісталася австрійці Мартіні Анкеле.

Данча виграла у цій же дисципліні серед жінок. Віце-чемпіонка світу перемагає у паралельному гігантському слаломі на Кубку Європи вже втретє у своїй кар’єрі.

“Ми з італійкою у півфіналі фінішували разом. Насправді, все відбувалося так: вона десь запнулась, але продовжила їхати; я мала перевагу, і вже спокійно доїжджала до фінішу, і тут, в один момент, побачила, що вона “намальовується” поруч! Я одразу дала “по газах”, проте ми одночасно пересікли фінішну лінію. Електроніка показала рівний час, і так як я була першою, у мене був кращий час у кваліфікації, то у великий фінал пішла я. Загалом, усі заїзди були напруженими, всі мої старти в притик: 0.00 секунди у півфіналі з італійкою, а у фіналі за “золото” виграла 0.02 секунди. Траси були класні і добре підготовлені, кожний працював на повну, і практично ніхто не помилявся, принаймні зі мною (посміхається).Дуже зворушливо та щемно було двічі слухати гімн України: відчувається, що нас добре підтримують. Вірю, що основна перемога, яку ми всі так чекаємо, — не за горами!”, - сказала закарпатка.

Довідка: Аннамарі Данча (Чундак) народилася в 1990 році в селі Оноківці на Закарпатті. Українська сноубордистка, призерка чемпіонату світу, учасниця трьох Зимових Олімпіад (2010, 2014, 2018).

Читайте на ГК:День народження став днем поховання: полеглому Герою із Закарпаття мало б виповнитися 29 років (ФОТО, ВІДЕО)
Читайте на ГК:Перепалка на Закарпатті: поліцейські затримали підозрюваного у нанесенні тяжких ножових поранень (ФОТО)
Читайте на ГК:Чемпіонат України з футболу: військовий Ужгородського РТЦК та СП зробив символічний удар м’ячем (ФОТО, ВІДЕО)