1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. >
  5. Ужгород

Легенді закарпатського футболу - 80 років (ВІДЕО)

27.09.2022 22:12

Сьогодні у відомого закарпатського футболіста Томаша Пфайфера 80-літній ювілей.

З 80 років 75 – у футболі. А самовідданістю та працелюбністю досягти високих спортивних вершин. Це – про Томаша Пфайфера, відомого закарпатського футболіста, арбітра. І не тільки.

"Такий азарт був, такий ми грали в той футбол незалежно від віку, хто там малі з великими грали, великі з малими. Тут не було такого, щоб якісь вікові обмеження були", - розповідає Томаш Пфайфер.

Детальніше дивіться у сюжеті:

Довідково:

Томаш Йосипович Пфайфер (нар. 27 вересня 1942, Мукачево) — український футболіст, тренер і футбольний суддя.

З 1962 по 1972 рік виступав у нападі й середині поля команд «Верховина» (Ужгород), СКА (Львів), СКА (Одеса) і «Авангард» (Тернопіль). Всього провів 343 лігових матчів, забив 50 м'ячів. Майстер спорту СРСР (1964). У складі львівських «армійців» став переможцем класу «Б» 1965 року, з «Говерлою» виборов срібні нагороди чемпіонату УРСР 1972. З 1962 по 1964 рік захищав кольори збірної УРСР. Був змушений завершити виступи через серйозну травму.

Працював тренером. В сезоні-82 очолив «Закарпаття», яке на той час посідало останнє місце серед команд української зони другої ліги. Під його керівництвом ужгородська команда виправила турнірне становище і завершила першість на 17-му місці.

1980 року розпочав арбітраж матчів елітного дивізіону чемпіонату СРСР. Як лайсмен провів 64 зустрічі команд вищої ліги. В сезоні-83 був головним рефері матчу команд першої ліги «Дніпро» (Могильов) — «Текстильник» (Іваново). Суддя всесоюзної категорії (1986).

Сини Томаш і Іштван також були футболістами. Виступали за «Закарпаття» та інші команди.

Читайте також: На Закарпаття завітали чемпіони світу (ВІДЕО)

Читайте на ГК:Парк-готель «Брістоль» зібрав кошти на розвідувальний БПЛА та передав його військовим
Читайте на ГК:Летальний наслідок від грипу: в Україні померла 9-річна дитина
Читайте на ГК:На Закарпатті водій намагався дати хабаря поліцейським: що було далі (ФОТО)