1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. >

В Мукачеві відбувся кубок Закарпаття з флорболу (ВІДЕО)

20.11.2021 19:09 0 Спорт

20 листопада на базі мукачівської СОК ДЮСШ діти та юніори проведи чергові колові турніри, у змаганні за кубок з флорболу. Загалом участь у заході взяли близько 90 спортсменів.

Флорбол – це нова гра для України та Закарпаття зокрема, дуже схожа на хокей, але без ковзанів та роликів, повідомив КО. А замість шайби у грі використовують пластиковий м’ячик вагою 23 грами. Участь у турнірі взяли 9 команд з трьох клубів 1- ої ліги України: ХФлК «Chosen», ХФлК«Alive» та ХФлК «Solva». Спорсмени представили на турнірі Мукачево, Сваляву та Жденієво.

“Наша команда із Сваляви, ми назвали її на честь старої назви нашого міста – Солва. Взагалі граємо вже майже 5 років та офіційно зареєстувались тільки цього року. Дітям дуже подобається грати у флорбол. Сподіваюсь, що цей вид спорту ставатиме все більш популярним, адже його планують зробити олімпійським”, – розповідає тренер команди “Solva” Василь Райчинець.

Степан Немеш, головний тренер команди “Alive” та співорганізатор змагань каже, що вид спорту дуже перспективний, а правила не складні. Закарпатський флорбол проводять тричі на рік: у листопаді, лютому та квітні.

“Принцип гри такий самий, як у футзалі, 2 періоди по 20 хвилин, 5 гравців на полі та воротар. Граємо за коловою системою, наразі команди набирають бали, а переможця визначимо на останньому турнірі”,- зазначає Степан Немеш.

Ірина ГРАБКО

Нагадаємо, В Ужгороді пройшла відкрита першість міста з плавання.

Читайте на ГК:Зберігали зброю та вибухівку: на Закарпатті обрали запобіжні заходи двом чоловікам (ФОТО)
Читайте на ГК:Жбурлякає камінням у перехожиш та лякає місцевих: у одному з районів області бояться виходити на вулицю (ВІДЕО)
Читайте на ГК:Мистецтво життя: у Мукачеві відкрили унікальну виставку відомого художника (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська