1. Новини Закарпаття
  2. >

Президент ФК "Ужгород" розповів про підготовку до сезону у Першій лізі

02.07.2021 18:02 Спорт

Іван Дуран поділився своїми думками щодо виступів у Другій лізі, зміну тренера та старту у Першій лізі.

Іван Дуран поділився своїми думками щодо виступів у Другій лізі, зміну тренера та старту у Першій лізі.

Про виступ у Другій лізі

“На старті сезону у Другій лізі ми не ставили завдання, щоб обов’язково підвищитися у класі. Це залежало від багатьох факторів, в тому числі фінансових, кадрових. Але так склалося, що ми дуже вдало почали сезон. Ми здобули 5 перемог поспіль. Потім був спад: програли “Поділлю”, галицьким “Карпатам”, зіграли внічию проти “Чернігова”. Але ми зробили пертурбацію і спільними силами сезон завершили без великих провалів. У другому колі була поразка у поєдинку проти вінницької “Ниви”: там були об’єктивні причини, які повпливали на цю поразку. Наприкінці трохи забуксували у матчі проти “Волині-2″ (нічия в останньому турі, яка коштувала першого місця, — ред.). Але я б назвав цей сезон успішним. Вихід у Першу лігу — це серйозне досягнення. І, звичайно, у цьому заслуга насамперед тренерського штабу”.

Про зміни на тренерській посаді

“Вирішили припинити співпрацю з головним тренером Володимиром Васютиком та тренером Валентином Слюсарем. Ми розмовляли і рішення прийняли буквально в останній момент. Воно було пов’язане з тим, що зараз принципово змінилось завдання у ФК “Ужгород”. Я б хотів, щоб у команді грали місцеві вихованці. Наше завдання — не вилетіти з Першої ліги. Володимир Васютик працював доволі довго на високому рівні. Мені здається, йому важко знайти розуміння з футболістами, які не готові грати на високому рівні. Аби зберегти філософію клубу, ми прийняли рішення не продовжувати контракт. У нас була з ним домовленість співпраці на один рік. Я думаю, що тут з обох сторін витримана коректність. Щодо нового складу тренерського штабу, у нас є перемовини, але станом на сьогодні нема прізвищ, які я можу стовідсотково назвати. Я розглядаю тренера, як 12-го гравця. Зараз вже пройшов час, коли тренер приходив у команду і брав 5-6 гравців і таким чином вирішував ті чи інші питання. Зараз для нас важливим аспектом є розвиток клубу. І, чесно кажучи, я би не хотів опинитися у тій ситуації, в якій зараз перебуває керівництво ФК “Минай”, де практично більшість футболістів розбіглися, в тому числі, й закарпатські — Андрій Попович, Василь Пиняшко та Анатолій Нурієв, які всім мають завдячувати клубу”.

Про підготовку до сезону у Першій лізі

“Я б хотів, щоб був якийсь кістяк і тренер, який відповідає нашій філософії. Звичайно, я розумію, що підсилення обов’язково потрібне. У нас є позиції, які потребують підсилення — це лівий захисник, опорний півзахисник, можливо, центральний лівий захисник і, звичайно, це лінія нападу. На кожну з цих позицій ми готові розглядати різні варіанти для підсилення. Але це мають бути гравці з-за меж області, які будуть гарантовано сильніші від місцевих вихованців. Будемо готуватися до нового сезону через спаринг-матчі. Робитимемо акцент саме на товариських матчах. Завдяки цьому зможемо не тільки переглянути гравців, а й набрати хорошу форму. Всі моменти щодо суперників вирішуватиме тренерський штаб. Можу сказати лише, що ми готуватимемося в Україні. Не плануємо і не маємо можливості виїхати за кордон. Я сподіваюся, нам вдасться вдало розпочати і завершити сезон у Першій лізі”. Джерело

Нагадаємо, що Футбольний клуб “Ужгород” провів спаринг-матч проти “Мункача” (ФОТО)

Читайте на ГК:Навіть небо плаче від болю: небесне військо поповнив 20-річний закарпатець (ФОТО)
Читайте на ГК:До уваги жителів регіону: введено особливий режим перебування у окремих зонах Закарпаття
Читайте на ГК:Спецоперація СБУ на Закарпатті: чоловіка викрили у співпраці з країною-агресором та розпалюванні релігійної ворожнечі (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська