1. Новини Закарпаття
  2. >

Україна в нервовому матчі обіграла збірну Македонії на Євро-2020

17.06.2021 19:07 Спорт ВАЖЛИВО

У другому турі групового етапу Євро-2020 збірна України переграла Північну Македонію з рахунком 2:1. Це перша перемога "жовто-синіх" на нинішній першості.

У другому турі групового етапу Євро-2020 збірна України переграла Північну Македонію з рахунком 2:1. Це перша перемога

З самого початку поєдинку українці пішли в атаку, і увесь перший тайм проходив практично за їх повного домінування, повідомило ВВС.

Відкрити рахунок збірній Україні вдалося на 29-й хвилині: після подачі кутового м'яч на дальню стійку скинув Олександр Караваєв, де його передачу замкнув Андрій Ярмоленко.

На другий гол чекати довелося не довго: на 34-й хвилині той-таки Ярмоленко відзначився вже гольовим пасом - з правого флангу він віддав передачу на хід Яремчуку і той закотив м'яча у ближній кут.

Через кілька хвилин македонці дали привід українцям понервувати: голом відзначився Горан Пандєв, але, на щастя для "жовто-синіх", з офсайду - взяття воріт не зарахували.

За підсумками першого тайму Україна мала 60% володіння м'ячем та 11 ударів в бік воріт суперника - проти трьох у македонців.

Друга половина матчу розпочалася вже з менш очевидною перевагою українців - Північна Македонія мала кілька небезпечних атак, одна з яких завершилася заробленим пенальті: суддя розгледів у боротьбі за м'яч між Караваєвим і Пандєвим порушення з боку українця.

Під час пенальті голкіпер збірної України Бущан зреагував на удар Езгана Аліоскі, але відбив м'яча перед собою, першим на добиванні опинився македонець - 2:1.

Далі гра тривалий час проходила на рівних: обидві команди обмінювалися атаками, але до голів справа не доходила.

Шанс збільшити перевагу на 82-й хвилині отримала Україна: після удару Малиновського зі штрафного м'яч влучив у руку македонцю - суддя призначив пенальті.

Бити 11-метровий взявся той-таки Малиновський, але безуспішно - удар парирував голкіпер Дімітрієвскі.

Таким чином після другого туру збірна України набрала три очки з шести можливих. Стільки ж наразі у конкурентів по групі - Нідерландів та Австрії, - але вони зіграли на одну гру менше - свій другий матч обидві збірні проведуть пізно ввечері у четвер.

Переможці групового етапу визначаться після третього туру - до 1/8 фіналу вийдуть 16 збірних: по двоє лідерів з кожної з шести груп, а також чотири команди, які посіли третю сходинку.

Шанс на прохід до наступної стадії з третьої сходинки матимуть збірні з кращими показниками щодо кількості набраних очок, різниці забитих та пропущених м'ячів, кількості забитих голів та перемог, мінімумом дисциплінарних покарань (жовтих і червоних карток) та місця в рейтингу за підсумками відбіркового турніру.

У попередньому матчі на Євро-2020 українці у драматичному поєдинку з Нідерландами програли з рахунком 2:3.

Поступаючись 0:2, "жовто-сині" змогли відігратися, але за кілька хвилин отримали ще один м'яч у свої ворота.

Футбольні оглядачі називали цю гру найкращим і найвидовищнішим поєдинком турніру на той момент.

Читайте на ГК:Варто поспішити, щоб встигнути у квітні: важлива інформація для українських водіїв
Читайте на ГК:Смертельна прогулянка до кар'єру: підлітки зірвалися зі скелі та впали у воду (ФОТО)
Читайте на ГК:Гороскоп на 2 квітня для всіх знаків Зодіаку
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська