1. Новини Закарпаття
  2. >

У Києві проходять національні змагання "Ігри Воїнів": серед учасників є і закарпатці (ФОТО)

16.05.2021 20:04 0 Спорт
 

Серед ветеранів, учасників бойових дій та людей з інвалідністю різних груп є і наші Закарпатці.

У соцмережі Фейсбук користувачка Ярослава Федур написала відповідний допис з перерахунком імен учасників із Закарпаття. 

"Серед ветеранів, учасників бойових дій та інвалідів різних груп є наші Закарпатці Рустам Росул , Арчі СмирновSergiy Vasylovych Shyshkanynets, Берені Руслан та наш Берегівчанин Дмитро Чабанеко. Вітаємо їх з нагородами та бажає успіху!", - зазначила авторка.

У Києві 15 травня на центральному стадіоні Деснянського району відкрилися національні змагання "Ігри Воїнів" (Warrior Games). Це найбільші змагання серед військовослужбовців та ветеранів, які отримали травми, поранення та захворювання у зоні бойових дій, пише Суспільне.

За результатами змагань "Ігри Воїнів" в Україні сформують Національну збірну з 40 учасників бойових дій, яка вперше представить нашу країну на міжнародних змаганнях Warrior Games у вересні 2021 року в Орландо (США). Очікується, що у міжнародних змаганнях візьмуть участь понад 500 учасників бойових дій з восьми країн світу (США, Велика Британія, Канада, Австралія, Нідерланди, Грузія, Данія, Україна).

Національні відбори пройдуть у рамках фестивалю "Звитяга Нескорених". Для участі в них зареєструвалися понад 260 ветеранів та військових, які продемонструють свої здібності в 11 адаптивних видах спорту: стрільбі з лука, гольфу, кульовій стрільбі, легкій атлетиці, велоспорті, плаванні, веслуванні на тренажерах, баскетболі на візках, регбі на візках, паверліфтингу, волейболі сидячи.

Відмінність "Ігор Воїнів" від Ігор Нескорених (Invictus Games) є те, що перші проводяться щороку Міністерством оборони США за участі 12 збірних з восьми країн світу, тоді як "Ігри Нескорених" раз на два роки у різних країнах світу за участі 20 націй.

"Ігри Нескорених" були започатковані принцом Гаррі Сесекським у 2014 після того, як він відвідав "Ігри Воїнів" у Колорадо у 2013 році та на власні очі побачив відновлювальну силу спорту та силу волі воїнів.

 

Нагадаємо: Закарпатці вибороли 14 медалей на чемпіонаті України з комбат самозахисту ІСО

Читайте на ГК:Навіть небо плаче від болю: небесне військо поповнив 20-річний закарпатець (ФОТО)
Читайте на ГК:До уваги жителів регіону: введено особливий режим перебування у окремих зонах Закарпаття
Читайте на ГК:Спецоперація СБУ на Закарпатті: чоловіка викрили у співпраці з країною-агресором та розпалюванні релігійної ворожнечі (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська