1. Новини Закарпаття
  2. >

"Минай" готується до гри з "Шахтарем"

05.05.2021 15:38 Спорт

6 травня закарпатська команда проведе свій передостанній поєдинок у сезоні 2020/21.

6 травня закарпатська команда проведе свій передостанній поєдинок у сезоні 2020/21.

Суперник – вже екс-чемпіон України, донецький «Шахтар». Матч відбудеться на стадіоні «Олімпійський» в Києві й розпочнеться о 19.00, повідомляє Інформаційний департамент ФК «Минай».

Це буде номінально домашній поєдинок «Минаю» – на жаль, провести його на «Авангарді» в Ужгороді через призначений час ігор 25-го туру Прем’єр-лігою просто неможливо з технічних причин. Тому донецька команда пішла на зустріч і запропонувала провести гру на головній арені країни.

Для закарпатської команди це буде битвою за право зберегти місце в УПЛ. Буде дуже складно, але відступати вже нема куди – турнірна таблиця чемпіонату склалася таким чином, що втрата очок в матчі стане для минайців фатальною. І футболісти нашої команди це чудово розуміють.

Звісно, ще й з суперником «пощастило». Представляти донецький «Шахтар» мабуть не варто – так, в цьому сезоні вони не захистили титул, проте не варто забувати хто саме обігрував мадридський «Реал» в Лізі чемпіонів у цьому сезоні. Та і клас цього колективу такий, що будь-які ігрові проблеми останнім часом не мають стати проблемою в будь-якому матчі.

Тим більше, у «гірників» і досі є шалена мотивація – на кону в чемпіонаті срібні медалі та право брати участь у наступній Лізі чемпіонів. Від луганської «Зорі», з якою «Минай» грав у попередньому турі, їх розділяє всього 4 очки – і теоретично, «Шахтар» ще може втратити і це місце.

І це, знову таки, не робить наше завдання простішим. Проте в УПЛ легких завдань не буває.

На жаль, в цій грі «Минаю» не допоможе не тільки Анатолій Нурієв, який травмувався на тренуванні, а й Андрій Ткачук, який перебрав жовтих карток. У «Шахтаря» втрат не має. Принаймні, у першій команді, а ось за U-21 не зіграє Андрій Булеза – вихованець закарпатського футболу.

Цікаві факти про матч:

– Це буде 2 гра «Минаю» проти «Шахтаря». Перший матч в Києві завершився перемогою «гірників» з рахунком 5:1. Єдиний гол у закарпатців забив Анатолій Нурієв.

– Це буде перша зустріч екс-динамівця та нинішнього минайця Артема Мілевського проти свого колись принципового суперника.

– Донецький «Шахтар» є не чужим клубом для таких минайців як Антон Каніболоцький та Денис Кожанов, а також екс-головного тренера Василя Кобіна.

Нагадаємо, що Мукачівські юні боксери здобули сім золотих медалей на Чемпіонаті України

Читайте на ГК:Навіть небо плаче від болю: небесне військо поповнив 20-річний закарпатець (ФОТО)
Читайте на ГК:До уваги жителів регіону: введено особливий режим перебування у окремих зонах Закарпаття
Читайте на ГК:Спецоперація СБУ на Закарпатті: чоловіка викрили у співпраці з країною-агресором та розпалюванні релігійної ворожнечі (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська