1. Новини Закарпаття

Клуби АПЛ обговорять доцільність розміщення лого букмекерів на футболках

26.03.2021 12:55 Спорт

На загальних зборах представників клубів елітного дивізіону чемпіонату Англії планується розглянути питання впливу на громадськість співпраці клубів з букмекерами та іншими гемблінг-компаніями.

Незабаром клуби АПЛ повинні отримати оновлену інформацію щодо укладання угод про спонсорство з представниками грального ринку. Також буде наданий звіт про вплив такої співпраці. 

«Ми сповнені рішучості у площині розв’язання проблем азартних ігор у всіх її формах, і робота грунтуватиметься на нашому чималому досвіді впровадження заходів щодо захисту тих, кого можуть спіткати ризики набуття гральної залежності.

Поки жодних рішень прийнято не було», – розповів у коментарі Sky Sports прессекретар Департаменту з питань діджиталізації, культури, ЗМІ та спорту (DCMS). 

Саме спеціалісти з DCMS повинні найближчим часом презентувати об’ємний звіт щодо впровадження необхідних змін.

Водночас голова EFL (Чемпіоншипу англійської ліги) Рік Перрі попередив про «катастрофічний» вплив на фінансове становище команд, за умови негайного припинення спонсорства клубів гемблінг-компаніями. 

Як інформує портал “Рейтинг Букмекерів”, 17 клубів АПЛ розпочали поточний сезон, маючи у портфелі спонсорство з беттинговими компаніями, а у 8 команд букмекери є титульними спонсорами. Мова про «Вест Хем» (Betway), «Вулверхемптон» (ManBetX), «Фулхем» (BetVictor), «Лідс Юнайтед» (SBOTOP), «Ньюкасл Юнайтед» (Fun88), «Саутгемптон» (Sportsbet.io), «Бернлі» (LoveBet), та «Крістал Пелас» (W88).