1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Юні баскетболісти Ужгорода вітали містян з Днем Незалежності у пітьмі (ФОТО)

25.08.2020 13:45 0 Спорт
 

До Дня незалежності України вихованці ЗОДЮСШ з секції баскетболу провели товаристську гру на свіжому повітрі.

Незвичним для таких подій був час проведення — 21:00. За словами тренера юних баскетболістів Василя Товтина, вечірній час обрано не випадково: таким чином спортсмени хотіли привернути увагу ужгородців та гостей міста, що відпочивали у цей святковий вечір у центрі Ужгорода, до цього виду спорту.

“Ми хотіли гарно відсвяткувати День незалежності. А для спортсменів справжнє свято — це якесь потужне дійство, тісно пов’язане із справою, яку любиш всім серцем. Навіть, якщо цим спортсменам — від 10 до 12 років”, — сказав організатор заходу тренер Василь Товтин.

Під музичним супроводом та освітленням розпочали гру “Ужгородські равлики” та “Ужгородські орли”. Поруч вболівали батьки. Про цю подію розповіло гентство комунікацій ПАЗЛ.

“Мій син вже три роки займається баскетболом. Я без перебільшення кажу, що цей вид спорту сформував Ярослава, виховав його характер. Дитина розвивається не тільки фізично. Бо ж насправді це набагато більше, адже діти тренують не тільки руки та ноги, а й мозок. В першу чергу, це заслуга тренера”, — розповіла Світлана Заплатинська.

Гра завершилася перемогою “Ужгородських равликів” з рахунком 68:49.

“Я б хотів подякувати своїм вихованцям за гру, батькам — за підтримку, директорці ЗОШ №3 Світлані Фесенко — за можливість провести захід на спортивному майданчику школи, а родині Анатолія Пашкуляка — за освітлення та звук”, — додав Василь Товтин.

Наразі, за словами тренера Антона Іванини, баскетболом в Ужгороді займаються 350 дітей віком від 7 років. Тренування проводять у залі спорткомплексу “Юність” чи на майданчику позаду нього. Інколи приходять на майданчик ЗОШ №3.

Два роки тому баскетболісти та активісти громадської організації “Щасливі діти” виграли проєкт по громадському бюджету, в рамках якого мало бути зведено три баскетбольні поля у трьох мікрорайонах Ужгорода. Наразі відбувається облаштування одного. Він розташовуватиметься у Новому районі. Доля двох інших (у мікрорайоні Шахта та по вулиці 8 березня) наразі не відома. Батьки та діти сподіваються, що у майбутньому проєкт буде реалізовано у повному обсязі. Щоб всі діти Ужгорода без винятку, на противагу ґаджетам, мали вільний доступ до спортивних майданчиків.

Читайте на ГК:“Таксі” за 11000 зелених: деталі гучного затримання на Закарпатті (ФОТО)
Читайте на ГК:Вправлялись на влучність: закарпатець влаштував стрілянину  біля садочка (ВІДЕО)
Читайте на ГК:Дим було видно за кілометри: на Закарпатті гасили масштабну пожежу з кількома потерпілими (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська