1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Ужгородський «Минай» зазнав поразки у Львові

04.08.2020 09:38 Спорт

«Минайці» поступилися на виїзді «Руху» - єдиний гол пропустили з кутового наприкінці першого тайму.

«Минайці» поступилися на виїзді «Руху» - єдиний гол пропустили з кутового наприкінці першого тайму.

Проте вболівальникам розчаровуватися не слід – наша команда досі у трійці лідерів і зберігає всі шанси на медалі Першої ліги

Те, що гра має бути складною  не було секретом для «Минаю». «Рух» хоч і втратив чимало очок у цьому році, але був і залишається одним з головних кандидатів на підвищення. І гра цього колективу – зайвий цьому доказ. До того ж, вдома «Рух» грає дуже потужно – виграли 9 матчів з 12.

Василь Кобін та його штаб це врахували і вирішили зіграти з насиченим центром поля – за схемою 4-4-2. Склад оборони був звичним, тільки замість дискваліфікованого Жичикова зіграв Кополовець. В центрі поля, в опорну зону, до Ткачука додали Вагіна, а за атаку в команді відповідала четвірка Глагола-Пиняшко-Нурієв-Книш.

Ще перед грою, у студії львівської трансляції, запрошені експерти заявляли, що гра буде дуже обережною. Ціна перемоги та ціна помилки у цих матчах за 3 тури до кінця – дуже велика. Як для господарів, так і для гостей.

До того ж, грали лідери чемпіонату, а матчі таких команд ніколи не бувають мега результативними.

Так і сталося. З перших секунд команди не задали грі шалений темп, а грали досить обережно. В першу чергу вийшла не швидкість, а якість відбору м’яча та постійний пресинг. На жаль для закарпатців, але в цей день за цими компонентами були кращими саме львів’яни.

Після першої розвідувальної 10-ти хвилинки «Рух» пішов вперед і почав загрожувати «минайцям» зі стандартів: спочатку після удару штрафного виручив Попович, а з другої спроби вже був не точним гравець «Руха».

Наша команда спробувала відсунути гру від своїх воріт, проте напоролася на контратаку – форвард Синиця виходив майже сам-на-сам із Поповичем, але не реалізував момент.

У «минайців», в свою чергу, гра в атаці не клеїлася. Зрештою, і звичний контроль м’яча наша команда налагодити теж не могла – суперник тактично грамотно розташовувався на полі та постійно створював тиск на закарпатців.

Паралельно продовжував загрожувати зі стандартів.  Особливо старався Копина. Якщо на 36-ій хвилині його удар з 1 метра до воріт головою пролетів вище, то наприкінці першого тайму він домігся свого. Була подача з кутового і м’яч опинився у львів’янина. Перший його удар заблокував Маткобожик, але далі круглий знову полетів йому на ногу – наступний постріл вже був точним.

Після перерви наша команда покращила якість своєї гри. Нарешті почали контролювати м’яч, але господарі були до цього готові і не давали розгортатися нашим атакам. «Рухівці» зустрічали нас ще на чужій половині поля і змушував нас втрачати м’яча.

Проте і у них самих моментів поменшало – і це було наслідком гри закарпатців у другому таймі. На жаль, загрожували воротам суперника лише зі стандартів, але вони нам успіху не приносили.

Пожвавив гру в атаці Артур Карноза, який вийшов на заміну. Зокрема, саме з його передачі наносив прицільний удар у площину воріт з-за меж штрафної Андрій Ткачук – голкіпер «Руху» був на місці.

В останні 10 хвилин «минайці» намагалися збільшити темп гри та організувати навалу на ворота Мисака. Проте не вдалося – всі спроби атак нейтралізували захисники.

У підсумку наша команда поступилася – вдруге після Нового року в чемпіонаті.

Проте робити трагедії з цієї поразки не слід. Навіть враховуючи, що в «Руху» ще гра попереду, наша команда залишається у трійці лідерів. І все ще у наших руках.

Попереду ще одна виїзна гра – цієї п’ятниці, 7 серпня, у Краматорську наша команда зіграє із «Авангардом».

«Рух» - «Минай» 1:0

Голи: Копина, 45 (1:0)

«Рух»: Мисак, Копина, Дуць, Білий, Саків, Мартинюк, Калюжний (Коробенко), Русин, Климчук (Біленький), Синиця (Мисик), Кондраков (Ернест)

«Минай»:  Попович, Кополовець (Допілка), Стасюк, Маткобожик, Вагін (Голодюк), Никитюк, Ткачук, Пиняшко (Ахмедзаде), Глагола (Карноза), Нурієв, Книш (Шпак)

Попередження: Кондраков, Ернест, Мартинюк, Мисик, Мисак  – Глагола, Кополовець, Ощипко

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)

Львів, стадіон «Скіф»

Інформаційний департамент ФК «Минай»

Нагадаємо, представниця Ужгорода перемогла в тенісному чемпіонаті України (ФОТО)

Читайте на ГК:Весняне диво на Закарпатті: каштани зацвіли в одному з регіонів області (ФОТО)
Читайте на ГК:В Ужгороді провели екскурсію для поранених військових (ФОТО)
Читайте на ГК:Голови та руки обмотанні залізними канатами: українські археологи виявили шокуючу знахідку (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська