1. Новини Закарпаття
  2. >

Закарпатський півзахисник – четвертий найдорожчий гравець вищого ешелону угорського футболу

31.07.2020 09:19 Спорт Ексклюзив Голос Карпат

Мукачівець Ігор Харатін захищає кольори будапештського “Ференцвароша, який тренує Сергій Ребров, цьогорічного чемпіона країни.

Мукачівець Ігор Харатін захищає кольори будапештського “Ференцвароша, який тренує Сергій Ребров, цьогорічного чемпіона країни.

Згідно з даними німецького “Трасфермаркета”, у топ-10 найдорожчих футболістів Угорщини наш земляк посів четверте місце. Закарпатця оцінили у півтора мільйона євро.

А на першому – теж українець, Олександр Зубков (2 млн.євро), якого спочатку орендували від донецького “Шахтаря”, а влітку нинішнього року з ним підписали повноцінний контракт. Другу символічну сходину в табелі “забронював” Міга Блажіч зі Словенії (1,6 млн. євро). Третій – знову вихованець українського футболу Іван Петряк (1,6 млн. євро), який нещодавно зі скандалом перейшов із “Ференцвароша” до срібного призера першості Угорщини команди “МОЛ Фегирвар”.

Про Харатіна треба знати, що народився 2 лютого 1995 року в місті над Латорицею. З 2018 – у “Ференцвароші”. Перед цим зіграв один матч за київське “Динамо”, вісім- за харківський “Металіст” і 64 – луганську “Зорю”. 30 разів виступав за збірні України різних вікових категорій (U16 – U21). А нещодавно отримав запрошення від головного тренера національної команди Андрія Шевсенка захищати її кольори.

Серед угорських футболістів найдорожчий серб за національністю Неманя Ніколіч, вартість якого 1,5 мільйона євро. Він займає сьому позицію у рейтингу. Замикає топ-10 голкіпер “Ференцвароша” Дийнеш Дібус (1,2 млн. євро). Про це інформує Угорське телеграфне агенство (МТІ).

Нагадаємо, у Берегові юні фристайлісти стають на лижі вже у 5-річному віці (ФОТО)

Читайте на ГК:Трагічна сторінка в історії ромів: на Закарпатті запустили віртуальний музей
Читайте на ГК:Кіберполіція попереджає про нову шахрайську схему: що варто знати закарпатцям
Читайте на ГК:Закарпатців попереджають про "пекельний" період: небезпечне явище анонсують у найближчі вихідні
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська