1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. >
  5. Ужгород

"Минайці" здобувають першу перемогу після відновлення чемпіонату

05.07.2020 19:37

На розпеченому сорокаградусною спекою полі, попри попередні невдачі, невдалу виїзну статистику та турнірній тиск, ФК "Минай" здобув потрібні три очки.

Лобда" з посиланням на Інформаційний департамент ФК «Минай».

Очевидно, що після останнього виїзного поєдинку (той, що був в Кременчузі) наша команда зробила відповідні висновки. Від наших футболістів ніякої недооцінки не могло бути – так, у турнірній таблиці різниця між команда відчутна, але на полі «Балкан» нікому легко не було. Відмовився тренерський штаб «минайців» і від експериментів у складі. Він був практично той же, що і на гру з «Інгульцем». Лише замість Глаголи вийшов з перших хвилин Шпак, а замість Никитюка, який був дискваліфікований, в центрі захисту його замінив Допілка.

Те, що саме «Минай» буде домінувати та тримати м’яч, було зрозуміло з перших хвилин. Це очікував і наш суперник, вибудувавши вміло оборонні редути та граючи на контратаках. Але наша команда була готова до такого сценарію.

Так, ми не відмовилися від комбінаційного футболу і у такий спосіб загрожували воротам «Балкан». Але особливу роль у сьогоднішньому матчі зіграли крайні захисники – вони не тільки за традицією утюжили фланги, але й часто використовували діагональні довгі передачі за спини суперникам у чужу штрафну, не дозволяючи супернику низько сідати. Забігаючи наперед, цей план спрацював і на рахунку Жичикова та Стасюка – гольові передачі.

В першій півгодини гри нам довелося нелегко. Суперник доволі бадьоро розпочав гру і нічим не поступався нам у швидкості. Навіть на 5-ій хвилині могли рахунок відкрити, але забракло точності форварду Платунову, коли той вивалився прямо на Поповича у чужій штрафній. Розуміючи, що особливо багато «Балканам» дозволяти не слід і не варто відкладати забиття голу, наша команда тиснула на ворота суперника, але головна гострота була лише за допомогою пострілів з-за меж штрафної. Так, небезпечно пробивав Пиняшко, Ткачук, Нурієв. Ближче пробитися до воріт не виходило.

Розхитати оборонні редути суперника вдалося під кінець першої половини гри – господарі почали втомлюватися і не встигати за закарпатцями. Нарешті конструкція наших атак почала клеїтися і проходили передачі з флангів. І якщо на 38-ій удар Пиняшка після передачі Стасюка пройшов поруч зі стійкою, то на 44-ій все вийшло як треба. Жичиков з протилежного флангу навісив і Оринчак забив дебютний м’яч у грі та свій перший гол за нашу команду – 0:1.

Міг Оринчак оформити у першому таймі і дубль. «Балкани» очевидно не відійшли від пропущеного голу і відразу пропустили контратаку  - Книш підібрався на хорошу ударну позицію, пробив, голкіпер «Балкан» відбив, але м’яч відлетів на самотнього Оринчака. На жаль, Богдан не поцілив у майже пусті ворота і попав у поперечину!

В другому таймі «минайці» обертів не скинули – розуміли, що рахунок слизький та і остання гра з «Інгульцем» ще свіжа в пам’яті. Потрібен був другий гол. «Балкани» вирішили не спішити йти в атаку і зрівнювати рахунок – вирішили чекати на контратаках. Але наша команда у другому таймі не дозволяла супернику майже нічого. І майже всі наступні 45 хвилин провели на чужій половині поля.

Забивати могли Пиняшко, Маткобожик, Шпак, Ткачук, який знову розстрілював голкіпера з близької відстані ударом головою, але не точно. Створював загрозу Глагола, який вийшов у другому таймі. І один тільки Нурієв мав три нагоди забити із досить близьких до воріт штрафних. Але сьогодні Анатолію не щастило.

Другий гол забив Глагола. Стасюк видав ідеальну передачу метрів так на 25-30 в карний майданчик, де з «минайців» був Глагола. Біля нього – два високих оборонці «Балкан». Але Олександр очевидно не просто так був капітаном технічного дубля «Шахтаря». Він по-бразильськи розібрався із захисниками і поклав м’яч у дальній кут – 0:2 і другий гол Глаголи за «Минай». Браво!

До кінця гри залишалося 5 хвилин плюс додатковий час. За цей відрізок господарі трохи активізувалися і на фоні втоми наших гравців ( та і рахунок дозволяв) зуміли нагадати про себе. Спочатку з кутового небезпечно пробивав головою Сердюк, а потім, під самий кінець гри, пропустили гол – Тропанець відгукнувся у штрафній на простріл партнера  - 1:2.

У підсумку наша команда здобуває 12-ту перемогу в цьому сезоні. «Минай» набирає 41 очко і продовжує боротьбу серед лідерів. В наступному турі зіграємо вдома – в п’ятницю, 10 липня, граємо з харківським «Металістом 1925».

«Балкани» - «Минай» 1:2

Голи: Тропанець, 90+3 - Оринчак, 44, Глагола, 84.

«Балкани»: Лободров, Опря, Гаврилюк (Додо), Пархоменко, Юречко, Ільницький, Болохан (В. Златов), Луїз Фернандо (Тропанець), Фаюк, Николишин, Платунов

«Минай»: Попович, Стасюк, Жичиков (Глагола), Маткобожик (Корнутяк), Допілка, Ткачук, Нурієв (Микуляк), Шпак, Пиняшко (Кополовець), Книш (Машталір), Оринчак

Попередження: Луїз Фернандо, Додо, Пенов

закарпатець став бронзовим призером Чемпіонату зі стронгмену (ВІДЕО)