1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

"Минайці" здобувають першу перемогу після відновлення чемпіонату

05.07.2020 19:37 Спорт

На розпеченому сорокаградусною спекою полі, попри попередні невдачі, невдалу виїзну статистику та турнірній тиск, ФК "Минай" здобув потрібні три очки.

На розпеченому сорокаградусною спекою полі, попри попередні невдачі, невдалу виїзну статистику та турнірній тиск, ФК

Домінувавши на полі практично весь матч, "минайці" забили в кожному таймі по голу і довели матч із зорянськими "Балканами" із Одещини до логічної перемоги. Навіть пропущений м’яч під самісінький свисток арбітра не має зіпсувати настрій всім прихильникам ужгородської команди, повідомляє "Лобда" з посиланням на Інформаційний департамент ФК «Минай».

Очевидно, що після останнього виїзного поєдинку (той, що був в Кременчузі) наша команда зробила відповідні висновки. Від наших футболістів ніякої недооцінки не могло бути – так, у турнірній таблиці різниця між команда відчутна, але на полі «Балкан» нікому легко не було. Відмовився тренерський штаб «минайців» і від експериментів у складі. Він був практично той же, що і на гру з «Інгульцем». Лише замість Глаголи вийшов з перших хвилин Шпак, а замість Никитюка, який був дискваліфікований, в центрі захисту його замінив Допілка.

Те, що саме «Минай» буде домінувати та тримати м’яч, було зрозуміло з перших хвилин. Це очікував і наш суперник, вибудувавши вміло оборонні редути та граючи на контратаках. Але наша команда була готова до такого сценарію.

Так, ми не відмовилися від комбінаційного футболу і у такий спосіб загрожували воротам «Балкан». Але особливу роль у сьогоднішньому матчі зіграли крайні захисники – вони не тільки за традицією утюжили фланги, але й часто використовували діагональні довгі передачі за спини суперникам у чужу штрафну, не дозволяючи супернику низько сідати. Забігаючи наперед, цей план спрацював і на рахунку Жичикова та Стасюка – гольові передачі.

В першій півгодини гри нам довелося нелегко. Суперник доволі бадьоро розпочав гру і нічим не поступався нам у швидкості. Навіть на 5-ій хвилині могли рахунок відкрити, але забракло точності форварду Платунову, коли той вивалився прямо на Поповича у чужій штрафній. Розуміючи, що особливо багато «Балканам» дозволяти не слід і не варто відкладати забиття голу, наша команда тиснула на ворота суперника, але головна гострота була лише за допомогою пострілів з-за меж штрафної. Так, небезпечно пробивав Пиняшко, Ткачук, Нурієв. Ближче пробитися до воріт не виходило.

Розхитати оборонні редути суперника вдалося під кінець першої половини гри – господарі почали втомлюватися і не встигати за закарпатцями. Нарешті конструкція наших атак почала клеїтися і проходили передачі з флангів. І якщо на 38-ій удар Пиняшка після передачі Стасюка пройшов поруч зі стійкою, то на 44-ій все вийшло як треба. Жичиков з протилежного флангу навісив і Оринчак забив дебютний м’яч у грі та свій перший гол за нашу команду – 0:1.

Міг Оринчак оформити у першому таймі і дубль. «Балкани» очевидно не відійшли від пропущеного голу і відразу пропустили контратаку  - Книш підібрався на хорошу ударну позицію, пробив, голкіпер «Балкан» відбив, але м’яч відлетів на самотнього Оринчака. На жаль, Богдан не поцілив у майже пусті ворота і попав у поперечину!

В другому таймі «минайці» обертів не скинули – розуміли, що рахунок слизький та і остання гра з «Інгульцем» ще свіжа в пам’яті. Потрібен був другий гол. «Балкани» вирішили не спішити йти в атаку і зрівнювати рахунок – вирішили чекати на контратаках. Але наша команда у другому таймі не дозволяла супернику майже нічого. І майже всі наступні 45 хвилин провели на чужій половині поля.

Забивати могли Пиняшко, Маткобожик, Шпак, Ткачук, який знову розстрілював голкіпера з близької відстані ударом головою, але не точно. Створював загрозу Глагола, який вийшов у другому таймі. І один тільки Нурієв мав три нагоди забити із досить близьких до воріт штрафних. Але сьогодні Анатолію не щастило.

Другий гол забив Глагола. Стасюк видав ідеальну передачу метрів так на 25-30 в карний майданчик, де з «минайців» був Глагола. Біля нього – два високих оборонці «Балкан». Але Олександр очевидно не просто так був капітаном технічного дубля «Шахтаря». Він по-бразильськи розібрався із захисниками і поклав м’яч у дальній кут – 0:2 і другий гол Глаголи за «Минай». Браво!

До кінця гри залишалося 5 хвилин плюс додатковий час. За цей відрізок господарі трохи активізувалися і на фоні втоми наших гравців ( та і рахунок дозволяв) зуміли нагадати про себе. Спочатку з кутового небезпечно пробивав головою Сердюк, а потім, під самий кінець гри, пропустили гол – Тропанець відгукнувся у штрафній на простріл партнера  - 1:2.

У підсумку наша команда здобуває 12-ту перемогу в цьому сезоні. «Минай» набирає 41 очко і продовжує боротьбу серед лідерів. В наступному турі зіграємо вдома – в п’ятницю, 10 липня, граємо з харківським «Металістом 1925».

«Балкани» - «Минай» 1:2

Голи: Тропанець, 90+3 - Оринчак, 44, Глагола, 84.

«Балкани»: Лободров, Опря, Гаврилюк (Додо), Пархоменко, Юречко, Ільницький, Болохан (В. Златов), Луїз Фернандо (Тропанець), Фаюк, Николишин, Платунов

«Минай»: Попович, Стасюк, Жичиков (Глагола), Маткобожик (Корнутяк), Допілка, Ткачук, Нурієв (Микуляк), Шпак, Пиняшко (Кополовець), Книш (Машталір), Оринчак

Попередження: Луїз Фернандо, Додо, Пенов

Нагадаємо, закарпатець став бронзовим призером Чемпіонату зі стронгмену (ВІДЕО)

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська